XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/03/pozsonyi-piknik-tizedszer/

Témák A-Z

Pozsonyi Piknik – tizedszer

ARCHÍV | 2018. szeptember 03. - Frissítve Kulturális hírek

Szeptember 1-én, az Újpesti rakpart Jászai Mari tér – Szent István park közötti szakaszán, és a környező mellékutcákban rendezték meg a 10. Pozsonyi Pikniket, amely ezúttal is több tízezer érdeklődőt vonzott. A hagyományoknak megfelelően a rendkívül bőséges és színes kulturális kínálat mellett ezúttal is rengeteg vásári látványosság és árusító stand között válogathattak az esemény látogatói.

Az önkormányzat támogatásával megvalósult rendezvényen számos fővárosi és néhány vidéki és határon túli színház mellett nagy számban képviseltették magukat a könyvkiadók.

A számos újság és folyóirat, civil szervezet, idegenforgalmi és más vállalkozások sátrai mellett első kötetes és befutott írók dedikálták műveiket, a gyermekek utcájában pedig megszakítás nélkül folyt az arcfestés, a gyermekszínházi produkciók és a különböző animációk, kézműves foglalkozások sorozata.

Ezúttal is hosszú sor várakozott a Pozsonyi Piknik egyik ötletadója, Rédei Éva, a kerület díszpolgára könyvesboltjának, a Láng Tékának a sátránál, ahol a könyvek mellé jó szó és mosoly is járt a törzsvendégeknek, és az ismeretlen vásárlóknak is.

A nap folyamán folyamatos érdeklődés övezte a XIII. kerület építészeti értékeit bemutató reprezentatív fotókiállítást, ahol Arató György, a kerület főépítésze fogadta a látogatókat.

Önálló könyvet lehetne megtölteni a Pozsonyi Piknikek kulináris kínálatának változásairól: a kezdeti, családias hangulatú összejövetelek ingyen osztogatott pecsenyezsíros-lilahagymás kenyerétől mára megérkeztünk az igényes, és bizony nem olcsó sütemények, rántott húsos szendvicsek, és termelői bor árban kínált limonádék világához…

A nagy érdeklődés mellett megrendezett eseménynek még a hivatalos záróra előtt heves, sátrakat borogató, fanyűvő vihar vetett véget. A menekülésre kényszerített sokadalomban  szájról szájra járt a vigasztaló mondat: találkozunk jövőre, a 11. Pozsonyi Pikniken!

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj