XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/08/29/redo-ferenc-es-voros-rozalia-emlektablajanak-megkoszoruzasa/

Témák A-Z

Redő Ferenc és Vörös Rozália emléktáblájának megkoszorúzása

2018. augusztus 29. - Frissítve Kulturális hírek

2018. augusztus 29-én, a Csanády u. 5. számú házon elhelyezett domborműves emléktáblát koszorúzta meg: az önkormányzat, a művész házaspár gyermekei és tisztelői.

Az eseményt az önkormányzat Redő Ferenc 105 évvel ezelőtti (1913. augusztus 29.) születése alkalmából rendezte. A megjelentek megkoszorúzták az érdemes és kiváló festőművész, a XIII. kerület díszpolgára és felesége Vörös Rozália tiszteletére 2013-ban állított domborműves emléktáblát.

Az ünnepségen Fekete György a család jóbarátjaként és a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli örökös elnökeként méltatta a művészházaspár életútját. A kiváló festőművész tanítványaként kicsit testvérének, szülőjének, mesterének említve emlékezett az 1955-56 évre, amikor Redő Ferenc művészetfilozófiát tanított részére. A világ filozófiájából azt követték, amelyen elmélkedve, gondolatokat cseréltek és a saját művészeti munkájukban hasznosítani tudtak. Köszönte a kerületi önkormányzat méltán elismert magas szintű kultúra közvetítő tevékenységét.

A megemlékezést követően a 2005. óta díszpolgár emléktáblájánál a XIII. Kerületi Önkormányzat koszorúját dr. Tóth József polgármester, majd a család képviseletében Szenesné Redő Katalin és ifjabb Redő Ferenc virágot helyezett el.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj