XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/08/24/keruleti-utcabal/

Témák A-Z

A 26. AngyalFolki Utcabálról jelentjük

ARCHÍV | 2018. augusztus 24. - Frissítve Kulturális hírek

2018. augusztus 26-án vasárnap 10.00 órakor a programnak megfelelően a Zagyva Banda csalogató népzenei összeállításával megkezdődött a 26. AngyalFolki Utcabál,  melynek idén ismét a néphagyomány és a népművészet a főszereplője. Az első utcabált 1992-ben az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes és a Gyermekház munkatársai közösen szervezték. A makacs, meg-megújuló eső következtében a programok egy részét a nagyszínpadról a Tücsöktanyára (Dagály utca 15/A.) telepítették, ahol elsőként a Kaláka együttes műsorának tapsolhatott a közönség.

Az eseményt megelőző éjszakai és kora reggeli tartós eső a főzőversenyek történetében mindeddig példátlan döntésre kényszerítette  a rendezőket: a verseny  lebonyolítására szolgáló területen annyira felázott a talaj, az előkészített tüzelő a gondos letakarás ellenére olyan mértékben megszívta magát vízzel, hogy le kellett fújni a főzőversenyt.

A kulináris izgalmak elmaradásáért azonban a fellépő népi együttesek, a rendkívül gazdag népművészeti kirakodóvásár, a különböző kézműves foglalkozások, valamint a kerületben működő civil szervezetek és különféle kulturális egyesületek sátraiban elérhető színes kínálat kárpótolta az utcabálozó, egyre növekvő sokadalmat.

Az utcabál rendezői ebben az évben is sok újdonsággal készültek. A kényszerű programváltozásokkal kapcsolatos aktuális információkról folyamatosan tájékozódhattak az érdeklődők  a SKULT13 Kft. facebook oldalán.

A Dagály utcai rendezvényen a gyerekeket pónilovak, körhinták, kézműves foglalkozások és sokféle más kikapcsolódási lehetőség várta, és a felnőttek is megtalálhatták a számukra legalkalmasabb, legérdekesebb  programokat.

A Fővárosi Szabó Ervin Könytár Dagály utcai fiókjában a Magyar Vöröskereszt várta a véradókat, a könyvtár látogatóit kedvezményes könyvvásárral, és negyedéves ingyenes könyvtári tagság lehetőségével fogadták a bibliotéka munkatársai.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj