XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/08/17/dr-keri-jozsef-koszontese/

Témák A-Z

Dr. Kéri József köszöntése

ARCHÍV | 2018. augusztus 17. - Frissítve Kulturális hírek

85. születésnapja alkalmából, a polgármesteri hivatal Kék termében köszöntötte dr. Kéri József cégvezetőt, az Angyalföldi Média Közalapítvány kuratóriumának volt elnökét, kerületünk díszpolgárát dr. Tóth József polgármester. Az eseményen részt vett Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, és dr. Bujdosó Sándor jegyző is.

Dr. Tóth József polgármester laudációjában arról beszélt, hogy az ünnepelthez negyven éves ismeretség fűzi, és mindig nagyra becsülte műszaki szakmai teljesítményét, cégvezetői eredményeit, szabadalmait, de legfőképpen emberségét és a kerülethez való önzetlen ragaszkodását. –Bár sohasem tagadtad Vas megyei gyökereidet, az elmúlt évtizedekben igazi angyalföldivé váltál. Az egykor nemzetközi hírű és rangú Perion Akkumulátorgyár főmérnökeként, majd vezetőjeként 38 évig voltál meghatározó személyisége az elem és akkumulátor gyártásnak, szabadalmaid az egész világon ismertté tették a nevedet. Ezt követően az építőiparban kamatoztattad vezetői tapasztalataidat: az általad irányított vállalkozás mintegy négyszáz lakással gyarapította a kerületet. Mindemellett tevékenyen részt vállaltál a városrész közéletében is: a média kuratórium elnökeként emlékezetes és példaadó munkát végeztél.

Dr. Kéri József életútjának méltatását követően a polgármester a kerület arany jelvényével ajándékozta meg az ünnepeltet.

–Falusi gyerek létemre otthonra, kitűnő emberekre, és igazi barátokra találtam a XIII. kerületben – mondotta a 85. születésnapját ünneplő dr. Kéri József. –Bár életpályám során sok elismerésben volt részem, a legfontosabbnak azt tekintem, hogy születésnapom, névnapom alkalmából még most is megkeresnek a rég megszüntetett akkumulátorgyár fizikai dolgozói, hogy kifejezzék jókívánságaikat. Szívesen emlékszem vissza a városrészben töltött, tartalmas évtizedekre, és őszinte örömömre szolgál, hogy a magam módján, lehetőségeimnek megfelelően hozzájárulhattam a kerület hírnevének öregbítéséhez, fejlődéséhez.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj