XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/08/15/hazai-siker-szepkoruak-nemzetkozi-sportversenyen/

Témák A-Z

Hazai siker a Szépkorúak Nemzetközi Sportversenyén

ARCHÍV | 2018. augusztus 15. - Frissítve Kulturális hírek

Nagy meglepetésre hazai siker született a XVII. Testvérvárosok Szépkorúak Nemzetközi Sportversenyén, amelyet kerületünk és  testvérvárosaink csapatai augusztus 14-én, öt sportágban (tenisz, asztalitenisz, darts, bowling és úszás) vívtak egymással. A XIII. kerület idős versenyzői a viadalok során 4 arany, 4 ezüst, és 2 bronzéremmel biztosították csapatunk győzelmét a második helyezett Kassa, és a dobogó harmadik fokán végzett Ostrava előtt.

Az egyes versenyszámokban természetesen külön versenyeket rendeztek a nők és a férfiak számára. A mindvégig kitűnő hangulatban és remek formában versenyző szépkorúak nem csak a sport szeretetének, és a rendszeres testedzésnek az előnyeit, a jó fizikum és erőnlét megőrzését  bizonyították a játékok során, de sportszerűségből is jelesre vizsgáztak.

Az úszás számok lebonyolítására a Margitszigeten, a Palatinus Strandon került sor. Kétségtelen, hogy a versenyszám indulói – a harmincöt fokos hőségre való tekintettel – kivétel nélkül a játékok igazi nyerteseinek tekinthették magukat. Míg a többiek a teremsportok helyszínein, illetve a teniszpálya salakján izzadtak, az úszók versenye igazi felüdüléssel járt a résztvevők számára.

Az asztalitenisz összecsapásoknak az Angyalföldi Sportközpont adott otthont, ahol hosszú labdameneteket, kiérlelt ütéstechnikát, és már-már professzionális labdakezelést láthatott az alkalmi nézőközönség.

A bowling és a darts versenyek lebonyolítására az Újpalotai úti Sporttelepen került sor, mindkét versenyszám nagy küzdelmet, emlékezetes dobásokat és tarolásokat hozott.

A meglehetősen szerény létszámmal lebonyolított tenisz mérkőzéseket a Lomb utcai Patak Party Tenisz Club salakpályáin bonyolították le a rendezők.

Az összesen 84 sportoló részvételével megrendezett nemzetközi torna versenyzőinek átlagéletkora 71 év volt, a legidősebb sportolók, egy Kassáról érkezett bowling versenyző hölgy, és egy varsói férfi darts sportoló 88 évesek voltak. A csapatok átlagéletkor szerinti, nem hivatalos versenyét Varsó Ochota városrész csapata nyerte 72 évvel, a legfiatalabb együttes Eszékről érkezett, 68 éves átlagéletkort tudva magáénak.

A díjak átadására a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai által hibátlanul megrendezett versenynap estéjén került sor. A díjkiosztón  részt vett, és rövid beszédben köszöntötte a testvérvárosok delegációit dr. Tóth József polgármester, aki elmondta, hogy  a sok kellemes és vidám együtt töltött óra, a régi barátokkal való találkozás nem csak a sportsikerek miatt marad emlékezetes az esemény résztvevői számára, hanem azért is, mert a nagy hagyományokra visszatekintő szépkorúak nemzetközi sportversenye a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának is egyik népszerű, kedvelt eleme.

A díjak átadásában közreműködött Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, a trófeák átvételét követően  jó hangulatú vacsora és ünnepi műsor zárta az esemény programját.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj