XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/08/06/az-amerikai-egyesult-allamok-nagykovetenek-latogatasa-keruletunkben/

Témák A-Z

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének látogatása kerületünkben

ARCHÍV | 2018. augusztus 06. - Frissítve Kulturális hírek

Augusztus 3-án pénteken, Raoul Wallenberg svéd diplomata  születésének 106. évfordulója alkalmából, megemlékezéssel egybekötött koszorúzási ünnepségre került sor a hős embermentő emlékére állított szobornál a Szent István parkban. Az eseményen, amelyen önkormányzatunkat dr. Tóth József polgármester és Borszéki Gyula alpolgármester képviselték, megjelent és  beszédet mondott az Amerikai Egyesült Államok új magyarországi nagykövete, David B. Cornstein, aki június 25-én hétfőn adta át megbízólevelét a köztársasági elnöknek.

 

A koszorúzási ünnepséget követően dr. Tóth József rövid megbeszélés keretében tájékoztatást adott az amerikai nagykövetnek a XIII. kerület helyzetéről, fejlődéséről, az önkormányzat törekvéseiről és további terveiről, említést téve a kerület amerikai vonatkozásairól. Mint ismeretes, városrészünket választotta európai mérnök-központja létrehozásához  a General Electric, tíz éve itt működik a CELANESE, a világ egyik vezető technológiai és különleges vegyipari alapanyagokat gyártó vállalatának üzleti pénzügyi elszámolási központja, és a közeljövőben kerül sor a neves feltaláló Thomas A. Edison munkássága előtt tisztelgő, a feltalálóról elnevezett  park névadó ünnepségére.

A megbeszélés után a delegációk tagjai felkeresték Tom Lantos magyar származású amerikai szenátor, a demokratikus szabadságjogok elkötelezett képviselőjének ez év februárban, a róla elnevezett sétányon felavatott szobrát, ahol elhelyezték az emlékezés virágait. Ezt követően David B. Cornstein nagykövet dr. Tóth József polgármester társaságában végigsétált a Tom Lantos sétányon. A kölcsönösen tartalmasnak, és jó hangulatúnak ítélt program befejezését követően a polgármester meghívta az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét a kerület önkormányzatához, amit a nagykövet elfogadott. A látogatás időpontjának meghatározására  később kerül sor.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj