XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/07/04/egyuttmukodes-a-rockmuzeummal/

Témák A-Z

Együttműködés a Rockmúzeummal

ARCHÍV | 2018. július 04. - Frissítve Kulturális hírek

A MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület a Rockmúzeum létrehozásával a magyar pop-rock kultúra megörökítését és átörökítését tűzte ki célul. Nagyra értékeljük, hogy a Rockmúzeum a XIII. kerületben talált otthonra, a Radnóti Miklós Művelődési Központban (RaM), 2014 augusztusában. A megbecsülés kifejezése,  egyben kulturális feladataink bővítése céljából a kerület önkormányzata közszolgáltatási szerződést köt az Egyesülettel.

A kiállításon korabeli plakátok, fotók, hangszerek, rockfestmények, zenészrelikviák láthatók és interaktív bemutatóeszközök segítik a zenei múlt iránt érdeklődőket. Az állandó kiállításon bemutatják az 1960-as évek elejétől 1989-ig a Magyar Rockzene történetét. Megtekinthető például Radics Béla híres szamurájfejes pólója, Szörényi Levente első és ma is használatos gitárja, az Omega füstgépe, Bródy János egyik kedves hangszere, és a Szabad Európa Rádió teljes eredeti stúdiója, mellyel Cseke László évtizedekig sugározta a nyugati pop- és rockzene legfrissebb számait. A csarnokban látható egy egyedülálló rádió- és lemezjátszó gyűjtemény is.

Az Egyesület szakmai munkájának elismeréseként 2017-ben az Emberi Erőforrások Minisztériumától elnyerték a „Közérdekű Muzeális Gyűjtemény” besorolást. Az Egyesületnek 2023. december 31. napjáig szóló bérleti szerződése van a RaM-ban. Az önkormányzat és az Egyesület között létrejövő közszolgáltatási szerződés lehetőséget ad arra, hogy a kerület lakossága kedvezményes belépőjeggyel látogathassa a gyűjteményt, és négy alkalommal nyílt napon is részt vehessenek az érdeklődők.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj