XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/06/19/tovabb-bovult-jo-tanulok-teljesitmenyenek-elismerese/

Témák A-Z

Tovább bővült a jó tanulók teljesítményének elismerése

ARCHÍV | 2018. június 19. - Frissítve Ifjúsági hírek

Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a tehetségek gondozására.  A tehetségfejlesztés, tehetségnevelés kiterjed a fiatalok minden korcsoportjára. Az utóbbi három évben a tanórán kívüli formák keresése, elismerése kapott nagyobb hangsúlyt, megtartva a már bevált eszközöket.

A pénzbeli és természetbeni, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló önkormányzati rendelet elismeri a jó tanulókat:

  • 4,8 átlaggal végző 7 – 18 éves középfokú, általános iskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezőket. Az ösztöndíj összege: egy tanévre 15 000 Ft.
  • Középfokú tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek, ha az adott tanévben tett érettségi vizsga eredménye valamennyi érettségi tárgyból jeles.
  • Középfokú tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek, ha a pályázat benyújtását megelőző tanévben tanulmányi átlaga 4,8 vagy ezt meghaladta, az ECDL (7 modul), vagy ECDL Start (4 modul) vizsga díjainak részbeni átvállalásához.
  • Középfokú tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek, ha a pályázat benyújtását megelőző tanévben tanulmányi átlaga 4,8 vagy ezt meghaladta, a gyermek jogosítványának, első nyelvvizsga díjának részbeni átvállalásához.
  • Középfokú tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek, ha országos, vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon már kiemelkedő teljesítményt nyújtott és a további felkészüléséhez, a versenyeken történő részvételhez történő támogatáshoz.
  • Felsőfokú oktatásban résztvevő fiatal, aki legalább két országos és/vagy nemzetközi versenyen, kiállításon kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a további felkészüléséhez, a versenyeken történő részvételéhez felkészülési támogatásban részesülhet.

A tanulmányi ösztöndíjat 2017.évben 1181 fő részére állapítottunk meg, összesen 16 millió forintot fordítottunk erre. A többi pályázat keretében 2017. évben 987 fő, összesen 11 millió forint támogatásban részesült.

A Közép-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában működő XIII. kerületi általános és középiskolák javaslatai alapján, iskolánként a 3-3 legjobb tanulónak 30 000 Ft – 30 000 Ft értékű kultúra utalványt adunk.

Az utalványt az évzárón az önkormányzat képviseletében az Intézményi Tanács önkormányzati képviselője adja át.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj