XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/06/14/hatalmas-tuz-frangepan-utcaban/

Témák A-Z

Hatalmas tűz a Frangepán utcában

ARCHÍV | 2018. június 14. - Frissítve Közbiztonság hírei

Június 13-án délelőtt fél tízkor lángba borult egy Frangepán utcai számítástechnikai vállalkozás háromezer négyzetméteres alapterületű raktára. A tűzoltók több mint harminc járművel vonultak a helyszínre, az esti órákig tartó oltási munkálatok támogatásában részt vettek a katasztrófavédelem, a rendőrség és a kerületi közterület-felügyelet munkatársai is.

Az oltás idején a  környékbeli épületekből mintegy ezer embert kellett kitelepíteni, a rendőrség a közveszély mérséklése, és az oltásban közreműködők munkájának biztosítása céljából időlegesen lezárta a Fáy és a Csizma utcát. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja a füst miatt a helyszínen folyamatosan mérte a levegő veszélyesanyag-koncentrációját, azonban az nem jelentett veszélyt a lakosságra, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel segítette a tűzoltók munkáját a helyszínen. A hivatásos tűzoltók munkáját a zuglói önkéntes tűzoltók támogatták. A tűz oltását Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai igazgató-helyettese irányította.

Az éjszakai órákban a tűzoltóság felügyelet alatt tartotta a kiégett raktárépületet, a rendőrség a hivatalos tájékoztatás szerint a tűzzel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekményének alapos gyanúja miatt nyomozást indított. A kerületi önkormányzat a műveletek teljes időtartama alatt ásványvízzel és élelemmel látta el a tűz eloltásában, a helyszín biztosításában résztvevő tűzoltókat, katasztrófavédelmi szakembereket és rendőröket. A műveletek során senki sem sérült meg, a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj