XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/06/13/kozlemeny-pozsonyi-uton-es-kornyezo-utcakban-folyamatban-levo-faifjitasi-es-koronaalakito-kerteszeti-tevekenysegrol/

Témák A-Z

KÖZLEMÉNY a Pozsonyi úton és a környező utcákban folyamatban lévő faifjítási, és koronaalakító kertészeti tevékenységről

2018. június 13. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat a lakossággal egy időben, a munkálatok megkezdésekor értesült az illetékes FŐKERT Nonprofit Kft. által végzett, a Pozsonyi úton, és a környező utcákban folyamatban lévő, a fasori fákat és faegyedeket érintő faifjítási és koronaalakító tevékenységről.

A munkálatokat nem az önkormányzat rendelte meg, és arról előzetesen sem a kerület Polgármesteri Hivatala, sem az önkormányzat vagyonát kezelő XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. semmiféle tájékoztatást nem kapott. A városrészben élő lakosság és a történtekkel kapcsolatban véleményt formáló szakemberek által időszerűtlennek és eltúlzottnak minősített tevékenység joggal keltett nyugtalanságot az Újlipótváros lokálpatriótáiban.

Az önkormányzat részletes tájékoztatást kért a FŐKERT vezetőjétől a növekvő felháborodással kísért munkálatokról. Kifogásoltuk a lakosság előzetes tájékoztatásnak hiányát, a kerületben megszokott partneri viszony mellőzését, amit a továbbiakban feltétlenül elvárunk a fővárosi közszolgáltatást végző vállalattól.

Az önkormányzat azt javasolja az érintett területen élő kerületi polgároknak és a téma iránt érdeklődő médiumoknak, hogy észrevételeikkel, véleményükkel közvetlenül a munkálatokat végző FŐKERT Nonprofit Zrt.-t keressék meg: vezig@fokert.hu; fokert@fokert.hu.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj