XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/06/06/a-pedagogusokat-koszontottek/

Témák A-Z

A pedagógusokat köszöntötték

ARCHÍV | 2018. június 06. - Frissítve Oktatás

A Nemzetközi Pedagógusnap alkalmából június 4-én, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ színháztermében köszöntötték az Egyesített Óvodában és az önkormányzati tulajdonú épületekben működő általános és középiskolákban, a nevelés-oktatás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységet végző pedagógusokat. Az eseményen öten vehették át „Az Év Pedagógusa” díjat az adományozó oklevéllel, és az elismeréssel járó, az önkormányzat által biztosított 300 000 forintos pénzjutalommal.

Az ünnepi eseményen a meghívott pedagógusok mellett részt vett dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottságának tagjai, valamint a Szülői Szervezetek és Intézményi Tanácsok képviselői.

Az ünnepséget a Zöld Ág Tagóvoda óvodásainak műsora nyitotta meg, amit a Pannónia Általános Iskola egyik tanulójának szavalata, majd az óvodapedagógusokból álló  Philomela kórus előadása követett.

A nagy tapssal fogadott műsor után dr. Tóth József osztotta meg a jelenlévőkkel ünnepi gondolatait. –Szívből köszöntöm a jelenlévő pedagógusokat! Önök az elmúlt évek során valamennyien megbizonyosodhattak arról, hogy kerületünkben nem csak a hagyományos ünnepnap alkalmából tekintünk megkülönböztetett tisztelettel és bizalommal kerületünk pedagógusaira. Bár a mai napig sajnáljuk, hogy államosították iskoláinkat, de az így felszabaduló forrásokat gyermekintézményeink fejlesztésére, korszerűsítésére, az ott dolgozók juttatásaira fordítjuk. Ezekben a napokban vehetik kézhez az önkormányzat által biztosított, egy havi fizetésnek megfelelő jutalmat, amivel lelkiismeretes, magas színvonalú, és önzetlen munkájuk megbecsülését szeretnénk kifejezni. Önkormányzatunk stratégiai kérdésként tekint a nevelés-oktatás ügyére, a területen dolgozó 300 óvodapedagógus munkafeltételeinek biztosítására, az  intézményeink által képviselt értékek megőrzésére és folyamatos fejlesztésére. Költségvetésünkből évente 3,8 milliárd forintot költünk az ágazatra, amelynek mindössze a felét teszi ki az állami normatíva. Az Önök munkája életre szóló jelentőséggel bír az óvodások további sorsának alakulására, világképük fejlődésére: Önök a jövőt építik. Azt kívánom, hogy továbbra is szeretetteljes légkörben végezzék felelősségteljes munkájukat, és a nevelésükre bízott gyermekek viszonozzák szeretetüket és ragaszkodásukat!

A polgármester ünnepi beszédének elhangzása után dr. Tóth József és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester átadták „Az Év Pedagógusa” díjat. Mint elhangzott, a kitüntető cím odaítélésére 18. alkalommal került sor. 2018-ban 19 felterjesztés érkezett, ezek közül választották ki az öt, díjazott pedagógust. „Az Év Pedagógusa” díjat kapták Molnár Tünde (Napsugár Tagóvoda) és Kövyné Harmos Henrietta (Pitypang Tagóvoda) óvodapedagógusok, Nyíri Lászlóné (Vizafogó Általános Iskola) és Teleki Andrásné (Pannónia Általános Iskola) tanítók, és Kapcsos Éva (Ady Endre Gimnázium) magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár.

A díjak átadását követően Molnár Miklósné, az Egyesített Óvoda igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. –A pedagógusoknak markáns szerepe és hatása van a gyerekek fejlődésére, teljesítményére, önképére, formálódó jövőképére.

Vagyis a boldogabb, elégedettebb, pozitívabb jóllétérzettel rendelkező pedagógusok nemcsak jobb teljesítményt nyújtanak, de inspirálóan, motiválóan hatnak a gyerekekre, és nem utolsó sorban olyan érzelmi-hangulati légkörben nevelnek, aminek számtalan pozitív hozadéka van. Mindenkinek vannak erre vonatkozó személyes tapasztalatai: amelyik pedagógus érzelmileg kiegyensúlyozott, jó hangulatú szeretetteljes légkört biztosít, stabil elvárásokat közvetít, következetes, ott a gyerekek motiváltakká válnak, és jól érzik magukat. Külön köszönöm polgármester úr kitüntető figyelmét az óvodák magas színvonalú feltételrendszerének kialakításában, a munkatársak értéket teremtő, a gyermekek mindenek felett álló érdekében végzett munkájának elismerésében, és hogy ennek a folyamatnak ennyi éven át a részese lehettem! –mondotta Molnár Miklósné, majd elismerését fejezte ki a díjban részesített szakembereknek, és további eredményes munkát kívánt a területen dolgozóknak.

Az Egyesített Óvoda igazgatójának beszédét követően szakmai díjak átadására, jubilálók és más kitüntetettek elismerésére került sor, majd rövid szünet után az önkormányzat Dobrády Ákos zenés ajándék műsorával zárta a 2018. évi Nemzetközi Pedagógusnap ünnepi kerületi rendezvényét.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj