XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/06/01/szenior-ki-mit-tud-szellemi-vetelkedovel/

Témák A-Z

Szenior Ki Mit Tud, szellemi vetélkedővel

ARCHÍV | 2018. június 01. - Frissítve Kulturális hírek

A kerület 65 év feletti lakosainak részvételével,  a Szociális Szolgáltató Központ által május 30-án,  az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban megrendezett Ki Mit Tud versenyen, és a városrész 80. születésnapjához kapcsolódó szellemi vetélkedőn  az Idősek Klubhálózatának minden tagszervezete képviseltette magát, ami érdekes és izgalmas szórakozást biztosított a Gyémánt termet megtöltő publikumnak.

Az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának elnökét Takács Ferencet, a rendezvény résztvevőit, és a széksorokban helyet foglaló klubtagokat, rokonokat és érdeklődőket  Polgár Adrienn emlékeztette arra, hogy az önkormányzat sokféle módon segíti és támogatja a kerület idős lakói egészségügyi, szociális, kulturális és sportolási igényeinek kielégítését, ezek sorába tartozik a most megrendezett, hagyományosnak tekinthető rendezvény is. A műsorvezető a versenyzőkhöz szólva Albert Einstein egyik gondolatát idézte: “Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” E gondolat jegyében kívánt jó versenyt, nemes vetélkedést a vállalkozó kedvű idős embereknek, akik az előadott műsorszámok színvonalával és a szellemi vetélkedőben nyújtott teljesítményükkel igazolták a halhatatlan fizikus és gondolkodó maximájában foglaltakat.

A zsűri tagjai Nagy Ildikó egyetemi mestertanár, címzetes docens,  a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének tagja; dr. Ács Klára újságíró, a Magyar Divat Szövetség főtitkára; Ocsenyás Katalin a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ vezetője; Balla Ferenc rádiós újságíró, műsorvezető; a zsűri elnöke Radó Gábor vezető főtanácsos volt.

A megnyitót követően az AJAMK színpadán egymást követték a szavalatok, népdalok,  prózai és táncprodukciók,  és mozgásba lendült a szellemi vetélkedőn résztvevő szépkorúak csapata is. A helyezettek díjazását az önkormányzat biztosította.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj