XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/30/csaladi-nap-az-egeszseg-megorzeseert/

Témák A-Z

Családi Nap – az egészség megőrzéséért

ARCHÍV | 2018. május 30. - Frissítve Egészségügyi hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat Prevenciós Központja május 29-én immár 8. alkalommal rendezte meg hagyományossá vált Családi Napját, amelynek fókuszában az egészséges életmód népszerűsítése, a betegségek megelőzése és az egészségre nevelés lehetőségeinek és módszereinek megismertetése állt.

Az eseményt, amelynek védnöke Holopné Schramek Kornélia alpolgármester volt, és amelyen az önkormányzat képviselő-testületének és bizottságainak több tagja mellett megjelentek a kerületi egészségügyi és szociális intézmények, a Védőnői Szolgálat, valamint számos társadalmi és civil szervezet és alapítvány reprezentánsai is, dr. Hertzka Péter, a XIII. Kerületi Egészségügyi Nonprofit Kft. főigazgató-főorvosa nyitotta meg, üdvözölve a Családi Nap közreműködőit és az érdeklődő kerületi lakosokat, majd tájékoztatást adott az egészségügyi szolgálat munkájáról, fejlesztésének eredményeiről.

–Az elmúlt esztendőben átadott, világszínvonalú CT és MR berendezések napjainkra beilleszkedtek a megelőzés és a gyógyítás rendszerébe. Használatukkal számos súlyos betegség diagnosztizálására, a legmegfelelőbb kezelés kiválasztására, és eredményeinek nyomon követésére nyílt mód, ami jelentős mértékben növeli a gyógyulás esélyét. Ez az esztendő a lézer-éve a kerületi egészségügyben: a közelmúltban beszerzett, japán gyártmányú készülék, valamint a szintén most munkába állított korszerű fizioterápiás berendezés tovább növeli a kerületi betegellátás színvonalát. Az önkormányzat által biztosított műszerezettség, a korszerű munkakörülmények, a  folyamatos fejlesztés és a csúcstechnológiát képviselő gyógyító és diagnosztikai eszközök irigylésre méltó helyzetbe hoztak bennünket, orvosokat, és az ellátási körünkbe tartozó kerületi lakosokat. Ezt rendszeresen megtapasztaljuk munkatársaimmal, amikor különböző orvosi konferenciákon beszámolunk a helyzetünkről és eredményeinkről, és látjuk az elmondottak fogadtatását a szakemberek részéről – mondotta a főigazgató-főorvos. Dr. Hertzka Péter végezetül köszönetet mondott az egészségügyi és a velük együttműködő szociális terület dolgozóinak áldozatos és áldásos munkájukért. A főigazgató-főorvos megnyitóját és tájékoztató előadását követően Karácsonyi Zoltán,  a választókerület önkormányzati képviselője  oklevelet és az önkormányzat jutalmát adta át egy édesanyának, aki egy éven túl szoptatta gyermekét.

A továbbiakban dr. Rente Judit gyermekorvos  beszélt a szoptatás jelentőségéről, egészségre gyakorolt hatásairól, az immunrendszer kialakulásában és megerősítésében játszott szerepéről, majd különböző szórakoztató műsorszámokkal folytatódott a Családi Nap programja.

A Prevenciós Központ kertjében felállított sátraknál és standokon a legkülönfélébb egészségügyi problémákkal kapcsolatban tájékozódhattak a rendezvényre látogató kerületi lakosok, a gyermekeket pedig sokszínű játszási, kikapcsolódási lehetőségek fogadták.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj