XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/30/23-gyoztesek-galaja/

Témák A-Z

23. Győztesek Gálája

ARCHÍV | 2018. május 30. - Frissítve Ifjúsági hírek

Május 29-én az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ zsúfolásig megtelt színháztermében rendezte meg önkormányzatunk a kerületi tankerülettel közös, sorrendben a 23. Győztesek Gáláját, amelyen a 2017/18. tanévben legjobb eredményt elért tanulók, a szaktárgyakból megrendezett területi és országos tanulmányi versenyek első helyezettjei és felkészítő tanáraik, valamint a legjobb kórusok és karvezetőik elismerésére került sor.

 

Az eseményt, amelyen Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mellett megjelent dr. Tóth József  polgármester, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának tagjai, dr. Házlinger György a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Gálné Molnár Klára tankerületi tanügy igazgatási referens, az önkormányzat Intézményfenntartó és Működtető Központjának igazgatója és munkatársai, valamint a kerületi iskolák igazgatói, tantestületeik és szülői közösségeik képviselői, Merber Tamás harmonikaszólója nyitotta meg.

Az ifjú előadóművész, a Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű Általános Iskola tanulója a VI. Országos Harmonikaverseny korcsoportos első díját nyerte el a tanév során.

A zenés bevezetőt követően Formanek Annamária, a Csata Utcai Általános Iskola tanára, az iskola kórusának karvezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd az oklevelek, az önkormányzat által biztosított jutalmak és vándordíjak átadására került sor. A díjazottak sorát a kerületi iskolákban működő kórusok legjobbjai nyitották meg.

Az összesen hat kórus, és karvezetőik elismerését követően dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester átadták a szakmai zsűri által a legjobbnak ítélt kórusok és karvezetők számára alapított önkormányzati vándordíjakat és vándorserlegeket, amelyekhez pénzjutalom is társult.

A kórusok és vezetőik díjazása után Lankasz Petra, a Hegedüs Géza Általános Iskola 4. osztályos tanulója Kalotaszeg környéki népdalcsokrot adott elő, Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtéséből, amit a közönség nagy tapssal fogadott, majd a szaktantárgyi-, versmondó, népdal éneklés, és idegen nyelvi versenyek egyéni és csapat győzteseinek, valamint felkészítő tanáraiknak díjazására került sor.

A 23. Győztesek Gálája a Gárdonyi Géza Általános Iskola 3/b. osztályos tanulói által előadott néptánc összeállítással zárult.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj