XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/28/galvolgyi-janos-koszontese/

Témák A-Z

Gálvölgyi János köszöntése

2018. május 28. Kulturális hírek

Május 28-án 70. születésnapja alkalmából, a polgármesteri hivatal Kék termében, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester és dr. Bujdosó Sándor jegyző társaságában köszöntötte Gálvölgyi János Kossuth-, és Jászai Mari díjas Érdemes művészt, kerületünk díszpolgárát dr. Tóth József polgármester.

 

A közszeretetnek örvendő, népszerű színművészt köszöntve dr. Tóth József  említést tett arról, hogy bár a jubiláns természetétől idegen a dicsekvés, ha csak teheti, büszkén említi XIII. kerületi kötődését. –Születésnapod alkalmából a média elárasztott a figyelmével, az emberek jókívánságaival, aminek mi is örültünk, hiszen magunkhoz tartozónak érzünk – mondotta a polgármester. –Jókedvet adj! című könyvedet olvasva rengeteg olyan emlékre és történetre találtam, amelyek számomra is sokat jelentenek, hiszen közel azonos évjárathoz tartozunk. A könyvet lapozgatva ismét megelevenedett gyermekkorunk világa: a lógás a suliból, a soha el nem szalasztott Rádiókabarék hallgatása, a nagy csavargások időszaka. Sok lehetőséget biztosított nekünk a televízió hiánya, ami élénk közösségi életre adott módot. Alig hittem el, hogy immár 70 éves lettél. Ha a pályafutásodra és ismeretségünkre gondolok, a megbízhatóság, a pontosság, a hűség, az őszinteség és a lelkiismeretesség jutnak eszembe, mint legjellemzőbb személyiségjegyeid. Büszkék vagyunk arra, hogy közénk tartozol, köszönjük, hogy vagy nekünk! –mondotta dr. Tóth József, és további jó egészséget és művészi sikereket kívánva átadta az ünnepeltnek az önkormányzat ajándékát.

A laudációt megköszönve Gálvölgyi János elmondta, hogy még ő maga sem tudja, hogy milyen érzés 70 évesnek lenni, mert csak most próbálgatja elfogadni életkorát, miközben 45-50 évesnek érzi magát. –Megelőzve azt, hogy mások ünnepeljenek engem, önálló estet állítottam össze a születésnapomra – mondotta a népszerű színművész. –A műsort követően odajött hozzám egy anyóka, aki megköszönte, hogy ilyen szépen és hitelesen megidéztem a gyermekkorát. Úristen! –gondoltam. Hiszen akkor ez az idős asszony egyidős lehet velem… Ahogy manapság szétnézek a kerületben, ahol a gyermekkoromat töltöttem, és ahol iskolába jártam, meglep a fejlődés irama, a változások mértéke. Szülőhelyem mára a főváros legfejlettebb, legszebb városrészei közé emelkedett, ami legnagyobbrészt az önkormányzat érdeme. Feleségemmel közös álmunk volt, hogy itt a kerületben, valahol a Szent István park környékén élhessünk. Ez nekünk nem sikerült, de egyik lányom a Pozsonyi úton lakik. Szeretek nála időzni, kiállni az erkélyre, és nézni az elhaladó embereket, felidézni a régi napok emlékeit. Rémülten látom, hogy fogynak a nyarak. Azt kívánom magamnak, hogy ha eljön az idő, egyszerre távozhassak majd: test és elme egyszerre, egy időben. De ez talán még odébb van…

Végezetül Gálvölgyi János megajándékozta dr. Tóth József polgármestert azzal a pályafutásához kapcsolódó interjúkötettel, amellyel közeli barátai és szerettei lepték meg, és amelynek készülését a legnagyobb titokban tartották előtte, egészen a születésnapjáig.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj