XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/17/onkormanyzati-tamogatassal-bunuldozes-szolgalataert/

Témák A-Z

Önkormányzati támogatással a bűnüldözés szolgálatáért

ARCHÍV | 2018. május 17. - Frissítve Közbiztonság hírei

Május 17-én, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon adta át dr. Tóth József polgármester dr. Paál Péter György rendőr ezredes, kapitányságvezetőnek azt az új Suzuki Vitara személygépkocsit, amit a kerületi kapitányság az önkormányzat által 2018. évre biztosított 30 millió forint összegű támogatás terhére vásárolt.

Az ünnepi hangulatú eseményen, amelyen a polgármester és a kapitányságvezető mellett megjelent Novák Sándor r. alezredes, a kapitányságvezető helyettese, Vadas Julianna r. főhadnagy, a Bűnüldözési alosztály vezetője, valamint  Pintér László r. hadnagy, bűnügyi nyomozó, dr. Paál Péter György r. ezredes köszönetet mondott a kerületi önkormányzat támogatásáért, amely jelentős mértékben segíti a szervezet szakirányú tevékenységéhez szükséges feltételek biztosítását, és az állomány munkájának anyagi elismerését. – Az erre az esztendőre biztosított 30 millió forintos keretből a bűnüldöző feladatok végrehajtása során használt szolgálati járműparkunk fiatalítását szeretnénk megoldani – mondotta a kapitányságvezető. – A most beszerzett Suzuki Vitara gépkocsit is a bűnüldözés területén használják majd a kapitányság rendőrei. A korszerű, megbízható jármű tolatókamerával, fedélzeti számítógéppel, elektromos ablakokkal és tükrökkel, és más kényelmi berendezésekkel van felszerelve, magas alváza és nagy rakterülete jól használható lesz a szolgálati feladatok végrehajtása során. Azt tervezzük, hogy a támogatási keretből ebben az évben vásárolunk még egy szolgálati autót, amellyel szintén a bűnüldözési szakterület  munkáját kívánjuk hatékonyabbá tenni.

Dr. Tóth József polgármester az elhangzottakat követően kifejezte azt a meggyőződését, hogy a kerületi rendőrkapitányságnak nyújtott önkormányzati támogatás ezúttal is a lehető legjobban hasznosul. –Önkormányzatunk évente csaknem 500 millió forintot fordít költségvetéséből az állami, az önkormányzati, és a civil rendészeti tevékenység támogatására. Hosszú évek óta jelentős összeggel segítjük a rendőrség, a katasztrófa-elhárítás, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkáját, hogy ezzel biztonságosabbá, élhetőbbé, és még szerethetőbbé  tegyük kerületünket. A kerületi rendőrkapitányság részére nyújtott 30 millió forint kétharmada eszköz beszerzésekre, egyharmada pedig a rendőri állomány munkájának anyagi elismerésére szolgál. Mint a most átadott gépkocsi is bizonyítja, a támogatás jelentős beszerzésekre ad lehetőséget, továbbá 120-140 kerületi rendőr személyesen is meggyőződhet arról, hogy az önkormányzat nem csak számít magas színvonalú szakmai tevékenységükre, de elismeri annak eredményét is. Örömömre szolgál – mondotta végezetül dr. Tóth József polgármester –, hogy a kerületi kapitányság bűnügyi területen üzemeltetett járműveinek kétharmadát az önkormányzat támogatásából sikerült megvásárolni. Kívánom, hogy az új Suzuki Vitara gépkocsit eredményesen használják majd a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj