XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/16/ket-ujabb-elismerest-nyert-az-onkormanyzat/

Témák A-Z

Két újabb elismerést nyert az önkormányzat

ARCHÍV | 2018. május 16. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

Az E.ON idén második alkalommal rendezte meg az Energy Globe Magyarország versenyt, mely egy 177 országban zajló nemzetközi megmérettetés hazai fordulója.  Az értékes nyereményeket május 8-án adták át a Várkert Bazárban. 

Az energiavállalat célja, hogy a legkiemelkedőbb hazai fenntarthatósági kezdeményezéseknek nyilvánosságot és elismerést biztosítson, és ezzel is hozzájáruljon a környezettudatos szemlélet népszerűsítéséhez.  „Önkormányzati” kategóriában a zsűri különdíját nyerte önkormányzatunk  a korábban rangos hazai és nemzetközi szakmai elismerésekben részesült 100 lakásos passzívház projekt megvalósításáért. Az „Épület” kategóriában a XIII. kerületi önkormányzat saját beruházásában épült, az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Tagóvoda, az ország első minősített passzívház óvodája nyert.

Az elismerést az önkormányzat képviseletében dr. Palatka Lívia, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója vette át. A Kassák Lajos utcában  található intézményben a fokozott hőszigetelés, a hővisszanyerős szellőzés, a fény- és jelenlétérzékelős LED világítás mind a gyerekek és pedagógusok komfortérzetét szolgálja, ugyanakkor azt is eredményezi, hogy energiafogyasztása tizede egy hasonló intézményének. Az Európában is egyedülállónak számító épület korábban elnyerte az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által alapított Építőipari Mesterdíjat is.

Önkormányzatunk két úttörő jelentőségű passzívháza, a 100 lakásos, önkormányzati lakásokból álló passzívház, és a Meséskert Tagóvoda passzívház épülete nemzetközi szakmai fórumok napirendjén is szerepel: legutóbb a Bécsben megrendezett klímakonferencián a CEU tanára, a Nobel-díjas klímakutató dr. Ürge-Vorsatz Diána ismertette előadásában a XIII. kerületi önkormányzat környezettudatos erőfeszítéseinek e két példamutató eredményét. (Fotó: E.ON)

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj