XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/07/europa-napi-vigassagok/

Témák A-Z

Európa napi vigasságok

ARCHÍV | 2018. május 07. - Frissítve Kulturális hírek

Az Európai Unióba történt felvételünk 14. évfordulója alkalmából,  május 6-án az Országbíró sétányon egész napos családi rendezvénnyel emlékeztetett önkormányzatunk arra a napra, amikor országunk a legjelentősebb európai közösség tagja lett.

Az Európa nap programjában egymást követték a gyermekeknek szóló színpadi produkciók, amelyek aktív közreműködésre késztették a legkülönbözőbb korosztályokhoz tartozó nézőközönség tagjait. A Bab társulat óriásbábjainak előadásában megelevenített Ludas Matyi Döbrögijét a mesehős helyett önként vállalkozó legények és leányok tanították móresre, a más tulajdonának tiszteletére. A Kerekégenjáró mesekoncert animátora, Korzenszky Klára a Klárisok zenekar kíséretével magukkal a legkisebbekkel jelenítette meg a sok tánccal, zenével, mondókával előadott mese összeállítás epizódjait. A nosztalgikus emlékek felidézéséről az Odeion együttes gondoskodott, a rendezvény befejezése előtt pedig azok is táncra perdülhettek a Bolgár Táncház zenéjére, akik korábban esetleg még nem hallottak az autentikus balkáni zenét játszó Rila zenekarról.

A színpadi látnivalók mellett kilenc állomásból álló ügyességi és tájékozottsági megmérettetésen vehettek részt azok a látogatók, akik nem féltek próbára tenni magukat. A kitartó versenyzők, akik sikeresen teljesítették az egyes állomásokon meghatározott érdekes és tréfás feladatokat, igazolólapjukért cserébe napszemüvegek és játékszerek közül választhattak maguknak emléktárgyat.

Szinte egyetlen percig sem volt üresjárat a 80 méteres, időmérővel kombinált futóverseny pályáján, ahol egész családok gyürkőztek neki a táv megtételének. A nap végére egyértelmű megállapítást nyert, hogy a legkisebbek egyúttal a leggyorsabbak is, apa és anya csak a legnagyobb erőbedobással érheti utol a fürgelábú kópékat és kisleányokat.

A lufihajtogató bohóc  egész nap fáradhatatlanul osztogatta a kezéből kikerülő kutyákat, macskákat és más alkotásokat, hatalmas mennyiség fogyott a bolgár ételkóstoló alkalmi különlegességeiből, és rovarevő növények közül választhattak azok, akik vonzódnak a növényvilág e különleges képviselőihez.

Különleges színfoltja volt az idei Európa napnak az ingyenes blue box, ahol olyan fénykép készült a színes háttér előtt pózoló  ifjakról, hajadonokról, párokról és családtagokról, amely egy káprázatos virágtengerben örökítette meg őket.

A nap folyamán bárki találkozhatott és szót válthatott  a kerület országgyűlési képviselőjével Hiszékeny Dezsővel, dr. Tóth József polgármesterrel, Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterrel, a képviselő-testület számos tagjával, valamint az önkormányzati intézmények vezetőivel és munkatársaival. Ezúttal az időjárás is kegyes volt a rendezvény látogatóihoz: mindenki, aki elfogadta az önkormányzat meghívását az Európa napra,  valóban a napos oldalon érezhette magát Budapest szívében, a XIII. kerületi Országbíró sétányon, Európában.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj