XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/02/szalai-katalin-harmas-jubileuma/

Témák A-Z

Szalai Katalin hármas jubileuma

2018. május 02. Kulturális hírek

2018. április 26-án a RaM aulájában nyílt meg Szalai Katalin kódexíró-oklevélgrafikus jubileumi kiállítása. A kiállítást Görbe Márk művészettörténész nyitotta meg felelevenítve a kiállító életpályájának fontosabb állomásait.

Szalai Katalin tősgyökeres XIII. kerületiként (itt tanult, itt lakott). Első jelentős munkájában Budapest Aranykönyvét festette meg 16 lapon 1993-ban. 1997. óta tért rá a merített papír használatára, melyet művészi igényességgel használ. Legsikeresebb alkotásai közé tartoznak a Városkrónikák, mely közül kiemelkedik a 2005-ben 13 kódexlapon a polgármesteri hivatal épületében látható XIII. kerület története. Készített oklevelet a nagyszakácsi fesztiválra Habsburg Ottónak és Benke Lászlónak, az Európa Kiadó megbízásából Robert Merle és Göncz Árpád részére is, amelyet az egykori köztársasági elnök személyesen köszönt meg.

„Autodidakta módon értéket teremt és értéket ment. A munka művészete és a tehetség élteti.” elhangzott idézettel lehet összefoglalni munkásságát.A kerek születésnapját és a kódexíró pályájának 25. évfordulóját ünneplő Szalai Katalin kódexíró-oklevélgrafikus 50. kiállítása május 29-ig tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj