XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/04/27/lakokozossegi-napok-2018-retro-jegyeben/

Témák A-Z

Lakóközösségi Napok 2018. – a retro jegyében

ARCHÍV | 2018. április 27. - Frissítve Kulturális hírek

Április 26-án, a Kárpát utcai játszótéren rendezték meg a 2018. évi Lakóközösségi Napok nyitó rendezvényét, amit a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, váltakozó helyszíneken több, hasonló szabadidős program követ majd. A rendezvénysorozat központi témája a retro: a múlt emlékeinek, képeinek, történeteinek felidézése, napjaink tükrében.

Azokat a lakótársakat, akik tavaly is részt vettek a lakóközösségi rendezvény első állomásának programján, maga az időjárás is retro érzéssel tölthette el. Pontosan ugyanolyan borús, szeles, helyenként szitáló esőcseppekkel ijesztgető idő fogadta most is a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat, mint 2017-ben.

Az időjárás gyors megváltozása sokakat megtréfált. Délelőtt még napos, nyárias idő kényeztette a szabadban megforduló embereket, délutánra azonban már kevésnek bizonyult a rövid ujjú póló és a térdig érő halásznadrág.

A rendezvény programjának gazdagságára ezúttal sem lehetett panasz: az ügyességi játékokon elnyerhető ajándék tallérokat számtalan emléktárgyra, és különböző csemegékre válthatták be a játékosok. Az is ajándékot kapott, aki helyesen válaszolt a kerületi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet sátránál elhangzó kérdésekre, majd következhetett a kutyabemutató megtekintése, egy izgalmas gombfoci mérkőzésen történő részvétel, vagy a szakszerű életvezetési tanácsokkal kísért vérnyomásmérés.

A korábbról ismert, és az új látnivalók és játékok mellett érdekes színfoltja volt az eseménynek a városrész több évtizedes múltját felidéző fényképek, újságok, hirdetmények sora.

Nincs elegendő terünk arra, hogy valamennyi programról szót ejtsünk, de biztosíthatjuk honlapunk látogatóit, hogy senkit sem láttunk egy percre sem unatkozni a 2018. évi Lakóközösségi Napok nyitórendezvényén.

A sorozat következő állomására május 17-én, az Országbíró sétányon kerül sor, a megszokott időben: 15.00-től 19.00 óráig. Kár lenne kihagyni!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj