XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/04/17/ecdl-bizonyitvanyokat-adtak/

Témák A-Z

ECDL bizonyítványok kismamáknak

ARCHÍV | 2018. április 17. - Frissítve Ifjúsági hírek

Az önkormányzat által kismamáknak szervezett egyedülálló, ingyenes ECDL tanfolyamok bevezetése, 2011. óta 178 kerületi kismama szerzett európai számítógép kezelői bizonyítványt. Április 17-én a tanfolyam elindítása óta 2. alkalommal kerül sor  7 modulos ECDL bizonyítványok átadására. 15 fő kezdte el a haladó tanfolyamot, melyből 13-an sikeresen vizsgáztak.

A polgármesteri hivatal Barna termében megrendezett ünnepélyes bizonyítványosztó rendezvényen a végzettek mellett megjelent dr. Tóth József polgármester, Pappné Vőneki Erzsébet tanfolyamszervező, Varga Attila, az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium igazgatója, valamint Juhász Gizella és Barna Krisztián is, akik a kismamák tanítását végezték.

Dr. Tóth József polgármester a végzetteket köszöntve örömének adott hangot, hogy olyan kismamákkal találkozhat ismét, akiknek korábban már átadhatta a 4 modulos alaptanfolyam elvégzését bizonyító dokumentumot. –A hivatalos adatok szerint kerületünk a főváros egyik legkeresettebb, igaz, hogy az ingatlan árakat tekintve az egyik legdrágább kerületévé fejlődött – mondotta a polgármester. –Az elmúlt években végrehajtott önkormányzati és beruházói lakásépítéseknek köszönhetően kerületünk lakosságának lélekszáma folyamatosan növekszik. Míg a ’70-es években 6-700 kisgyermek született városrészünkben, tavaly több, mint 1200 gyermek születésének örülhettünk.

Az önkormányzat integrált városfejlesztési koncepciójának megfelelően az igényekhez alakítjuk bölcsődéink és óvodáink kapacitását, és a parkok, játszóterek fejlesztését is kiemelt feladataink között tartjuk számon. Mint ismeretes, az önkormányzat sokféle módon támogatja a családokat, és ezen belül a kisgyermekes szülőket, a lakáshoz jutástól kezdve egészen a munkába álló kismamák elhelyezkedését segítő európai számítógép kezelői tanfolyamokig. A most megszerzett 7 modulos vizsgabizonyítvány a munkaerőpiacon szakképesítés értékkel bír. Értesültem arról, hogy a végzősök közül vannak olyanok, akiket új képesítésük birtokában új munkahelyre várnak munkába állásuk megkezdésekor.

Elismerésemet fejezem ki szorgalmukért és kitartásukért, s gratulálok a megszerzett 7 modulos ECDL  jogosítványhoz, melyet most nagy örömmel adok át. Fogadják mellé ajándékunkat, egy pendrive-ot, mely emlékeztetheti önöket a tanfolyamunkon eltöltött egy évre – mondotta végezetül dr. Tóth József.

A polgármester ünnepi gondolatainak elhangzását követően Varga Attila, az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium igazgatója köszöntötte a végzős hallgatókat. –Fiatalabb koromban úgy gondoltam, hogy a sikeres élethez jogosítványra, nyelvtudásra és számítógépes ismeretekre van szükség, a papír voltaképpen nem számít –mondotta Varga Attila. –A helyzet azóta sokat változott: fontos, hogy a megszerzett tudásról nemzetközileg elfogadott bizonyítvány is a munkakeresők rendelkezésére álljon. Ezt a célt szolgálta a most befejezett, 7 modulos tanfolyam is. Megelégedésemre szolgál, hogy a vizsgázók közül egy személynek állást ajánlhattam, amit örömmel elfogadott. Kívánom, hogy mindannyian jól hasznosíthassák majd új képesítésüket, és szívesen gondoljanak a tanfolyamon töltött órákra.

Varga Attila jókívánságait követően dr. Tóth József polgármester átadta a végzősöknek bizonyítványaikat, majd a csoport nevében Bokodiné Bedő Anikó mondott köszönetet az önkormányzatnak az ingyenes továbbképzési lehetőségért.

–Sokat segített számunkra, hogy a tanfolyam szervezői kikérték a résztvevők véleményét a tananyag súlyponti helyeinek megválasztásáról, és az a körülmény is, hogy a tanfolyam idejére biztosították a gyermekek felügyeletét azok számára, akik ezt más módon nem tudták volna megoldani. A bizonyítvány megszerzése engem is új álláshoz segített, amit külön megköszönök az önkormányzatnak –mondotta Bokodiné Bedő Anikó.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj