XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/02/02/szinhazba-varjak-az-idos-embereket/

Témák A-Z

Színházba várják az idős embereket

2018. február 02. Közbiztonság hírei

Februárban is folytatódik az Öreg hibák és baklövések című interaktív színházi játék bemutató sorozata a Dagály utcai Gyermek és Ifjúsági Házban, amely az áldozattá válás megelőzésének ügyét hivatott szolgálni. Az önkormányzat által támogatott  bűnmegelőzési projekt a kerületi rendőrkapitányság közreműködésével vált egyedülállóan sikeres, és tanulságos szórakoztató programmá. 

Az Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház színházterme eddig minden alkalommal zsúfolásig megtelt az előadás kezdetére, ami azt jelenti, hogy a bűnmegelőzési produkciót eddig mintegy hétszáz idős ember, valamint az idősek klubhálózatának dolgozói, szociális munkások és   családgondozók látták. A kilenc epizódból álló játék könnyed és szórakoztató stílusban azokat a trükkös csalási módszereket mutatja be, amelyek a szépkorú, és gyakran magányosan élő emberek számára jelentenek reális veszélyt.

Mint ismeretes, a műfajában meglehetősen egyedülálló előadás írója, rendezője és a Tarka Színpad társulata minden ellenszolgáltatás nélkül valósították meg ezt a sajátos bűnmegelőzési projektet, a díszletek és a technikai feltételek biztosításához szükséges szerény költségeket  pedig az önkormányzat vállalta.

Az előadások ingyenesen, belépőjegy nélkül tekinthetők meg a Dagály utca 15/a. szám alatt.

Az előadásokat követően a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei segítenek értelmezni a látottakat, felhívják a közönség figyelmét a trükkös csalások felismerésének lehetőségeire, elkerülésük, és így  az áldozattá válás megelőzésének módozataira, és válaszolnak a nézők kérdéseire.

Előadások

február 14-én és 21-én 14.00 órai kezdettel

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj