XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/01/29/elhunyt-szego-andras-volt-onkormanyzati-kepviselo/

Témák A-Z

Elhunyt Szegő András volt önkormányzati képviselő

2018. január 29. - Frissítve Búcsúzunk

Tragikus hirtelenséggel, tevékeny életének 73. évében elhunyt önkormányzatunk képviselő-testületének volt tagja, Szegő András.

Szegő András 1945. február 6-án született. Négyéves korától tizenkilenc éven át lakott az Újlipótvárosban, 1977-ben kétgyerekes családapaként visszatért ugyanide. 1975-től negyedszázadon át a filmszakmában dolgozott: filmkülkereskedő, majd mozitulajdonos volt.

1990-ben az SZDSZ színeiben, listán lett az önkormányzat képviselője, s frakcióvezetőnek választották. Tisztességét, emberi nagyságát, felkészültségét politikai ellenfelei is elismerték. 1994-től 1998-ig a képviselő-testület külsős tagja volt. Ebben a ciklusban, 1995-ben családjával Szentendére költözött, de lélekben haláláig újlipótvárosi maradt. Közéleti aktivitása Szentendrén sem csökkent: 2007-től 2010-ig a SZDSZ színeiben ott is tagja volt a képviselő-testületnek. Ugyancsak haláláig elnökségi tagja volt a Magyar Zsidó Kulturális Egyesületnek is, és elnöke a Társaság a Magyarországi Zsidó Kisebbségért Egyesületnek.

Szegő Andrást felesége, fia, menye, unokája és bátyja gyászolja. Temetése február 16-án pénteken, délután 15.00 órakor Szentendrén, a Sztaravodai úti temetőben lesz. Emlékét megőrizzük.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj