XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/01/09/bevaltotta-remenyeket-prevencios-kozpont/

Témák A-Z

Beváltotta a reményeket a Prevenciós Központ

2018. január 09. Szociális hírek

A kerület képviselő-testületének a 2005-ben létrehozott új Prevenciós Központtal az volt a célja, hogy a szolgáltatásait még magasabb színvonalon működtetve álljon rendelkezésre a prevenciót szolgálva és közösségi alapú szolgáltatásokat nyújtva. A Prevenciós Központ 2016-2017-ben is eleget tett a Szociális, valamint a Gyermekvédelmi törvényben előírt feladatainak.

A Prevenciós Központ a székhelyével együtt 13 telephelyen működik, ahol szervezi a családsegítést, a gyermekjóléti szolgáltatást, ezen belül: kórházi szociális munkát, utcai- és lakótelepi szociális munkát, kapcsolattartási ügyeletet, készenléti ügyeletet, a gyermekek napközbeni ellátását, ide tartozóan a  bölcsődei és családi bölcsődei ellátást. További feladat az intézményben a közfoglalkoztatás, elsősorban a közterületek tisztaságával kapcsolatos feladatokkal.

Az intézmény kialakítása, tárgyi feltételei szinte minden korosztály számára biztosítják a megfelelő programot, szolgáltatást. A látogatók szívesen vesznek részt a baba-mama klub, baba-mama jóga, idősebbek jógája, zumba, sakkszakkör, olvasóklub, táncház programjain. Használják a fitneszparkot, a rekreációs eszközöket. Számítógép oktatás és fociedzés folyik a hátrányos helyzetű gyermekek részére, legújabb látványosság a Tudattörő szoba.

Az intézmény sokrétű szakmai programjából adódik, hogy a bölcsődés korú gyermekek és szüleiktől kezdve egészen az aktív korú hátrányos helyzetűek, illetve a valamilyen okból nehéz helyzetbe kerülő családokig terjed a gondozottak köre. A munkatársak nemcsak a szociális munka eszközeivel dolgoznak, hanem jelentős szerepet vállalnak a helyi drog prevenciós tevékenységben, illetve a közösségi tér működtetésében egyaránt. Önkormányzatunk biztosítja az anyagi, tárgyi és jogi feltételeket az intézmény számára, annak érdekében, hogy magas színvonalú szakmai munka valósuljon meg a kerületi állampolgárok, családok érdekében. A tevékenységet stabil, jól képzett szakmai közösség végzi. Az intézmény működése jól példázza azt, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a családokra, fokozottan gondoskodik a veszélyeztetett gyermekekről, családokról, felnőttekről és minden krízishelyzetbe került lakosunkról.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj