XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/01/03/kozeppontban-a-csalad/

Témák A-Z

Középpontban a család

2018. január 03. - Frissítve Szociális hírek

A képviselő-testület módosította a pénzbeli és természetbeni, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendeletét. A rendelet módosítása hatékonyabb támogatást nyújt a kerületi állampolgárok részére, valamint gyorsabbá teszi az ügyintézést, a támogatásokkal hozzájárulunk a családok megélhetéséhez.

A módosítás szerint a fűtési támogatás havi összege 5 ezer forintról 8 ezer forintra emelkedik a fűtési időszakra, a nyugdíjasok, valamint három vagy több gyermeket nevelő családok részére. A szociális boltokban levásárolható utalvány összege 3 ezer illetve 4 ezer forintról 5 ezer, illetve 6 ezer forintra emelkedik. A legrászorultabb családok, személyek igénylik ezt a támogatási formát, a múlt évben 523 fő részére állapítottunk meg jogosultságot. A gyermekétkeztetési hozzájárulás összege 28 500 forintról 71 250 forintra emelkedik.

Új támogatási formák mellett a méltányossági jogkörben hozott települési támogatás éves legmagasabb összege kétszeresére: 114 000 Ft-ról 228 000 Ft-ra emelkedett, ezáltal a bizottság rendkívüli élethelyzetekben érdemi segítséget tud nyújtani.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj