XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/01/03/bovult-fizeto-parkolasi-ovezet-keruletben/

Témák A-Z

Bővült a fizető parkolási övezet a kerületben

2018. január 03. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Január 2-án kedden megkezdődött a kerületben kijelölt új fizető parkolási zónák üzemeltetése. Az érintett területen állandó lakcímmel rendelkező kerületi lakosok, autósok részére a várakozási engedélyek kiadása már az elmúlt év novemberében megkezdődött, és jelenleg is folyamatban van.

A 2018. évi parkolási matrica igénylésének feltételeiről, a fizető parkolásról a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján részletes információkat találnak a gépjármű tulajdonosok.

A továbbiakban a parkolásért fizetni kell a Rákos patak – Tatai utca – Kámfor utca – Reitter Ferenc utca – Gyöngyösi utca – Göncöl utca által határolt területen is.
A fizetős parkolás bevezetésével – ahogyan azt a korábbi évek fejlesztéseit követően érkezett lakossági visszajelzések is igazolják –, a szabályosan használható parkolóhelyek száma nem változik, telítettségük csökkenni fog, ezáltal a kerületi lakosok könnyebben találhatnak várakozóhelyet lakásuk közelében, rendezettebbé válik a kerületrész, várhatóan kevesebb lesz a területre érkező ingázó autók száma, ezáltal csökkenhet a kerület környezeti terhelése is.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj