XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/12/05/szuletesnapjan-koszontottek-dr-petschnig-maria-zitat/

Témák A-Z

Születésnapján köszöntötték dr. Petschnig Mária Zitát

2017. december 05. Kulturális hírek

Születésnapja alkalmából, a polgármesteri hivatal Kék termében köszöntötték az önkormányzat vezetői kerületünk díszpolgárát, dr. Petschnig Mária Zita közgazdászt, akit az  eseményre elkísért férje, Kéri László is, aki szintén a XIII. kerület díszpolgára.

 

Az ünnepeltet és kísérőjét dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek és dr. Bujdosó Sándor jegyző fogadták, majd a polgármester  mondott köszöntőt dr. Petschnig Mária Zita tiszteletére. Az ünnepeltet 2003-ban választották a kerület díszpolgárai közé. Magas színvonalú tudományos és közéleti tevékenysége, a városrész melletti elkötelezettsége példaértékű.

Dr. Petschnig Mária Zita az önkormányzat ajándékát, a pécsi Zsolnay gyár termékét átvéve  köszönetet mondott az önkormányzat vezetőinek figyelmességéért. Mint elmondta, gyermekkorát Pácsett, a Zsolnay gyár szomszédságában töltötte, és ma is nagyra becsüli és gyűjti a világhírű porcelánműhely alkotásait. Kerek születésnapja alkalmából nagy örömöt szerzett számára, hogy férjével a József Attila Versvonat utasaiként Szárszóra utazhattak: a költő emlékére szervezett különleges, kulturális programokban gazdag utazás örökre emlékezetes marad majd. Kéri László elmondta, hogy az ünnep alkalmából összeállította felesége valamennyi, összesen mintegy 700 oldal terjedelmű publikációjának listáját, ami 55 oldalas, karcsú kötetet töltött meg, kiadását azonban az ünnepelt szerénysége nem teszi lehetővé. A bensőséges hangulatú ünnepség végén a jelenlévők jó egészséget, és további, munkasikerekben és családi örömökben bővelkedő éveket kívántak dr. Petschnig Mária Zitának.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj