XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/11/27/elismeres-kerulet-kivalo-ifjusagi-sportoloinak/

Témák A-Z

Elismerés a kerület Kiváló Ifjúsági Sportolóinak

2017. november 27. - Frissítve Ifjúsági hírek

November 24-én, a polgármesteri hivatal Tanácstermében Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, az önkormányzat képviselő-testületének, és Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának több tagja köszöntötték a kerület 2017. évi sportéletének legjobbjait, valamint edzőiket, és a kerületi sportegyesületek megjelent képviselőit.

 Az ünnepi eseményen az Angyalföldi Polgári Lövész Egyesület-Vasas, az Angyalföldi Vízisport Egyesület, a Budapest Evezős Egyesület, a Budapesti Honvéd Sportegyesület, a Csata Diáksport Egyesület, a Tipo Tájfutó és Környezetvédő Egyesület, a Vasas Sport Club és a Wado Sportegyesület sportolóit, edzőiket és szakvezetőiket Holopné Schramek Kornélia  alpolgármester köszöntötte, beszédében hangsúlyozva, hogy a kerületi önkormányzat folyamatosan kezeli, figyeli és segíti a testnevelés és a sport ügyét.

– Sportkoncepciónk alapfilozófiája, hogy a testnevelés és a sport részterületei – az óvodai testneveléstől a diáksporton, szabadidősporton, utánpótlás nevelésen keresztül a hivatásos sportig egymással összefüggő és kölcsönhatásban álló egészet képeznek, mindegyik terület fejlesztése kihat az egészséges testkultúra egészére. A vállalt feladatainkat a sportkoncepcióban rögzítettük, amely 2019. december 31-ig határozza meg tennivalókat a sport területén. Az önkormányzat támogatja a nevelési intézmények sportmunkáját, biztosítja a rendszeres sportolást, és a sportolási lehetőségek korosztályos egymásra-épülésének folyamatosságát. Óvodáskortól megismertetjük és megszerettetjük a mozgás örömét a kisgyermekekkel, ezért részükre kihelyezett óvodai testnevelés és úszás-foglalkozásokat szervezünk. Finanszírozzuk a diákolimpia rendezvényeit, melynek éves költségvetésére 7 millió forintot biztosítunk. A diáksport versenyrendszer széles választékot kínál a különböző sportágak gyakorlásához. A 2016/17-es tanévben 7870 általános és középiskolai tanuló vett részt 14 sportág 21 versenyén a diáksport versenyrendszerben.

Mint elhangzott, a kerületi sportegyesületek száma  az országos trenddel ellentétben nem csökkent, jelenleg 58 klub működik közigazgatási határainkon belül, közöttük több, jelentős utánpótlás-nevelő műhellyel. A sportolni vágyó fiatalok 40 sportágból választhatnak. A szakosztályok száma 92. A rendszeresen sportolók létszáma közel 9000 fő, melyből az utánpótlás-korú versenyzők száma 4500. A mindennapos rendszeres felkészítést, versenyeztetést 300 magasan kvalifikált edző segíti.

– Az önkormányzat nevében minden  sportolónak, edzőnek, sportvezetőnek további eredményes munkát, sikeres felkészülést az elkövetkezendő időszak hazai és nemzetközi versenyeire, és nem utolsó sorban kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újesztendőt kívánok – mondotta végezetül Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, majd 35 sportoló, 19 edző és 8 egyesületi elnök vehette át az önkormányzat elismerését sikeres munkájuk és az elért eredményeik alapján. Az elismerésben részesültek névsorát ide kattintva tekinthetik meg honlapunk látogatói. Azok a látogatóink, akiket részletesebben érdekel az önkormányzat sportstratégiájának időarányos végrehajtása, ide kattintva tájékozódhatnak a területtel kapcsolatos adatokról.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj