XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2017/11/23/onkormanyzati-tamogatas-boldogabb-unnepekert/

Témák A-Z

Önkormányzati támogatás – a boldogabb ünnepekért

2017. november 23. - Frissítve Kulturális hírek

Önkormányzatunk ebben az esztendőben 81 millió forintot fordít az ünnepek előtti támogatásokra, könnyebbé téve a nagycsaládosok, támogatásra szorulók ünnepi készülődését.

Nálunk járt a Mikulás

December 6-án, szerdán a XIII. kerületbe is ellátogatott a Mikulás. Az iskolákban a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Télapója  kereste fel a diákokat, a kerületi Mikulás a szociális, gyermekjóléti és köznevelési intézményekbe látogatott el.

A gyermekek kedvence egész nap elektromos autóval közlekedett a közterületeken, Krampuszaival szaloncukrot, csokoládét és mandarint ajándékoott a járókelőknek. A kerület lakói összesen tizenegy helyszínen találkozhattak a Mikulással, aki a szeretet ünnepének közeledésére figyelmeztette a járókelőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Idén is megrendezik a Mindenki Karácsonyát

December 13-án, szerdán 15.00 – 17.00 óra között a Mindenki Karácsonya rendezvényre várják az érdeklődő kerületi állampolgárokat. Az ünnepi eseményt  ebben az esztendőben is  az Angyalföldi Sportközpontban  (XIII. Rozsnyay u. 4.) rendezik meg.

2017. december 14-én, csütörtökön az egészségügyi, oktatási, IMFK és szociális terület nyugdíjasait köszönti az önkormányzat.

Támogatás a szükséget szenvedőknek

Ez év decemberében is – a hagyományokhoz hűen – gondoskodik az önkormányzat a hátrányos helyzetűekről. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok, a gyermekétkeztetési kedvezményben részesülők részére 10-10 ezer forint támogatást nyújt.

A Szociális Kerekasztal, a civil szervezetek és az egyházak által javasoltak köre, valamint akik nem kapnak pénzbeli támogatást, 10 000 forintos Erzsébet utalványban részesülnek (3000 fő).

A lakhatási és fűtési támogatottak részére (több mint 1500 fő) szintén 10 000 forintot utal át az önkormányzat. Azonos összegű támogatást kap az ápolási támogatásban részesülő mintegy 100 fő.

A decemberi támogatásokra az önkormányzat saját forrásból összesen több mint 80 millió forintot fordít.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink