XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/11/22/nevado-duna-parton/

Témák A-Z

Névadó a Duna parton

2017. november 22. Kulturális hírek

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal szervezésében, 2017. november 21-én ünnepi esemény keretében névadó ünnepségre került sor. Vlagyimir Szergejev Oroszország magyarországi nagykövete, Leonyid Pechatnyivov moszkvai,  és dr. Bagdy Gábor budapesti főpolgármester-helyettesek jelenlétében és közreműködésével felavatták a dunai  alsó rakpart Dráva utcai közlekedési csomóponttól az Árpád hídig  vezető, Moszkva sétánynak elnevezett szakaszát.

 

Vlagyimir Szergejev orosz nagykövet ünnepi beszédében örömét fejezte ki az új közterület névválasztásával kapcsolatban. –Budapest térképén a mai napon megjelenik fővárosunk neve. Ez az országaink közötti együttműködés új korszakát nyitja meg. Az ilyen események pozitív hatást gyakorolnak a kétoldalú együttműködés valamennyi területére. Az utóbbi években új lendületet kapott az idegenforgalom is. 2017 első hét hónapjának adatai szerint 30%-kal nőtt a két ország közötti turistaforgalom. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kapcsolataink tovább fejlődjenek.

Leonyid Pechatnyikov, Moszkva főpolgármester-helyettese arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy bármi történt is Oroszország és Magyarország között a történelem folyamán, az emberség és a józan ész végül mindég győzedelmeskedett a múlandó problémák felett.

–Köszönöm, hogy ebben a gyönyörű európai fővárosban az én szülővárosomról neveztek el egy sétányt. Mint tudják, Moszkvában is vannak magyar vonatkozású utcanevek, ezeket sohasem akartuk megváltoztatni.

Dr. Bagdy Gábor Budapest főpolgármester-helyettese a sétány létrejöttének körülményeit idézte fel, nyomatékosítva azt a körülményt, hogy az új közterület létrehozására a 2017 év nyarán megrendezett FINA Úszó Világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések keretében került sor.

Az ünnepi beszédek elhangzását követően a két főváros főpolgármester-helyettese vágta át a Moszkva sétány átadását jelképező szalagot.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj