XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/10/30/65-eves-kemeny-gyozot-koszontottek/

Témák A-Z

A 65. éves Kemény Győzőt köszöntötték

2017. október 30. Kulturális hírek

65. születésnapja alkalmából, a polgármesteri hivatal Kék termében köszöntötte dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek és dr. Bujdosó Sándor jegyző a country zene hazai zászlóvivőjének számító Bojtorján együttes egykori alapítóját, vezetőjét, kerületünk díszpolgárát, Kemény Győzőt.

Rövid köszöntőjében dr. Tóth József polgármester örömét fejezte ki, hogy az ünnepelt, akit 2011-ben választottak a kerület díszpolgárai közé,  jó egészségben és alkotókedvének teljében érte el 65. életévét. Ezt követően a polgármester a muzsikus és kultúraszervező pályafutásának emlékezetesebb állomásait felelevenítve Kemény Győző terveiről, művészi érdeklődésének, alkotómunkájának aktuális irányairól érdeklődött. Kemény Győző a méltató szavakat megköszönve mindenek előtt kerületi kötődéséről szólt.

-Összesen hatvanhárom éve, 1954-óta élek a kerületben, tősgyökeres újlipótvárosinak tartom magam. Itt végeztem az általános és a középiskolai tanulmányaimat, minden ideköt. Bár az utóbbi időben sajnos gyakrabban járok temetésre mint a korábbi évtizedekben, de az örömmel tölt el, hogy a városrészben, és abban a házban is, ahol lakom, mind gyakrabban hallok gyermekzsivajt. Ami a hétköznapokat illeti, jelenleg két film elkészítésében való közreműködésem foglalkoztat: az egyikhez anyagot gyűjtök, de a témájáról még korai lenne beszélni. A másik a Bojtorján együttes történetét dolgozná fel, itt produceri feladatokat vállaltam, meglátjuk, milyen sikerrel. Mindezek mellett lobbizni próbálok azoknak az idős zenészeknek az érdekében, akik után az őket foglalkoztató  hivatalos szervek nem fizették a társadalombiztosítási járulékot, miközben művészi tevékenységük hozadékából folyamatosan részesültek. Úgy gondolom, hogy ha egy-egy kimagasló sportteljesítmény rendszeres járadékra jogosítja a sportolókat, ugyanezt megérdemelnék azok az öreg  muzsikusok is, akik maradandó értéket  alkottak több évtizedes pályafutásuk során.

Ezt követően dr. Tóth József átadta az önkormányzat ajándékát a 65. éves Kemény Győzőnek, egyúttal kifejezésre juttatva kívánságát, hogy az ünnepelt díszpolgárnak minden személyes és művészi ambíciója teljesüljön, és még sok termékeny esztendőt töltsön jó egészségben, alkotó erejének teljében kerületünkben.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj