XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/10/10/fovarosban-egyedulikent-es-harom-kategoriaban-nyert-dijat-keruletunk/

Témák A-Z

A fővárosban egyedüliként, és három kategóriában nyert díjat kerületünk

2017. október 10. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Október 6-án, a Pest Megyei Önkormányzat Városház utcai épületének Kossuth Lajos Dísztermében került sor a Holnap Városáért Díj kategória győzteseinek járó elismerések átadására. Önkormányzatunk a fővárosi kerületek közül egyedüliként, és egyszerre három kategóriában is díjazásban részesült.

A Holnap Városáért Díj önkéntes pályázat útján nyerhető el: az induló helyi közösségeknek olyan pályaműveket kell bemutatniuk, amelyek eredményeként magasabb színvonalú életminőséget sikerült elérniük működési területükön. A 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj a 2010-ben alapított City Hungary Program része, fővédnöke dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, az EMMI jogelődjének, a NEFMI-nek az alapító minisztere.

A díjátadón megjelentek a benyújtott pályaműveket értékelő Felügyelő Bizottság tagjai: dr. Réthelyi Miklós, a Holnap városáért Díj Bizottságának az elnöke, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke; Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója; Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke; Lipők Sándor, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének az elnöke; Dr. Némethy Sándor, a Göteborgi Egyetem docense; Pásztor Erika Katalina építész, az Építészfórum alapító főszerkesztője; Schmidt Jenő, Tab polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének az elnöke, és dr. Szűcs Ervin, a Weber Shandwick ügyvezető igazgatója.

Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója az esemény alkalmából a következőket nyilatkozta.

– Ösztönözni szeretnénk a településeket arra, hogy büszkék legyenek saját értékeikre, teljesítményükre. Hogy elhiggyék: megvan minden képességük és készségük arra, hogy saját adottságaik, igényeik szerint minél élhetőbbé, minél fenntarthatóbbá tudják tenni otthonukat. S hogy a városukon kívül élők számára is vonzóvá, tiszteletre méltóvá válhatnak! Mindez elsősorban az adott városban/településen – legyen az kicsi vagy nagy – élőktől függ! Mások nem fogják megoldani helyettünk a helyi problémákat. És másoknak nem lesz fő érdeke, hogy az adott helyi közösség minél sikeresebbé váljon.

Az ünnepi esemény során önkormányzatunk képviseletében, amely a fővárosi kerületek közül egyedüliként részesült elismerésben,  Holopné Schramek Kornélia alpolgármester három díjat vehetett át a kerület által benyújtott, sikeres pályaműveknek köszönhetően: a Természeti Erőforrások Hatékonyságáért (Meséskert Tagóvoda passzívház épülete)-, az Üzlet a Városért (szociális bolthálózat), és a Mozgásban a Város (Újlipótváros forgalomtechnika) kategóriák díjait.

A Holnap Városáért Díjról további információkat ismerhetnek meg látogatóink az elismerés honlapjának megnyitásával.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj