XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/10/05/idosek-napja-2017/

Témák A-Z

Idősek Napja 2017.

2017. október 05. Kulturális hírek

Bensőséges hangulatú ünnepségen köszöntötte az önkormányzat a kerületben élő szépkorúakat  október 4-én, a Radnóti Miklós Művelődési Központban.

Az Idősek Napja alkalmából megrendezett eseményen, amelyen Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mellett megjelentek az önkormányzat vezetői, a képviselő-testület több tagja, a szociális intézmények munkatársai és a kerület idős lakosainak reprezentánsai, dr. Tóth József polgármester köszöntötte az ünnepelteket.

–Reménykedem abban – mondotta bevezetőjében a polgármester –, hogy a kerületben élő idős emberek nem csak ezen, az ENSZ által nekik szentelt napon érzik jól magukat, hanem az esztendő további 364 napján is. Néhány évvel ezelőtt az volt a jelmondatunk, hogy „jó itt élni a XIII. kerületben!”.  Az állítást ma is aktuálisnak érzem, és bízom benne, hogy a jelenlévők is tanúsíthatják annak igazságát. Az elmúlt 25 évre visszatekintve úgy látom, hogy az önkormányzat teljesítette vállalásait, minden ciklusban végrehajtotta meghirdetett programjait.

Ennek köszönhetően kerületünk a főváros legdinamikusabban fejlődő városrészévé vált, és ez a fejlődés az elmúlt időszakban újabb lendületet kapott. Jelenleg 50 daru magasodik kerületünk fölé, a Váci út – Róbert Károly körút sarkán Budapest egyik legnagyobb fővárosi ingatlanfejlesztési projektje  van kibontakozóban, 230.000 négyzetméternyi kereskedelmi – szolgáltató egység épül. Bízunk benne, hogy hamarosan megkezdődik a rendőrségi igazgatási központ előtti terület beépítése is, amivel létrejön kerületünk új városközpontja. A General Electric kerületünkben építi európai fejlesztési központját – és az új beruházások sorát tovább folytathatnám. Az integrált városfejlesztés hívei vagyunk. Az önkormányzat arra törekszik, hogy az építési beruházások ösztönzése, a bérlakásépítés és az intézményfejlesztés mellett sokoldalúan gondoskodjon a kerület lakosairól, színvonalas egészségügyi, szociális, és kulturális szolgáltatásokat biztosítson számukra. A jelenlévők tudják a legjobban, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. Tavaly tettünk ígéretet arra, hogy a kerületi lakosság számára megteremtjük a CT és MR vizsgálat feltételeit: ígéretünket megvalósítottuk, a készülékek átadására a holnapi nap folyamán kerül sor. Eddig a vizsgálatra szoruló emberek 13-15 helyre jártak, a várakozási idő kiszámíthatatlanul hosszú volt. Ennek mostantól vége.  Az itt élőknek a legkorszerűbb képalkotó eljárások ingyenesen, és mindössze néhány napos várakozással állnak rendelkezésére – mondotta dr. Tóth József polgármester.

– Olyan időszak előtt állunk, amelyben sokan, sokféle dolgot ígérnek majd a kerületben élő embereknek. Azt javasolom, hogy az ígéreteket engedjék át a tapasztalatok szűrőjén. Csak annak adjanak hitelt, aki az elmúlt években bizonyított is, azokat támogassák, akik valóban az önök érdekében dolgoztak. Kívánom – mondotta végezetül a polgármester -, hogy változatlanul érezzék jól magukat kerületünkben, egészségben, családi örömökben, és tevékenyen teljenek napjaik.

A polgármesteri köszöntő elhangzását követően a közönség vetítettképes összeállítást tekinthetett meg a kerületben működő idősek klubhálózatának mindennapjairól, majd ünnepi operett nosztalgia műsor következett Peller Károly, Mahó Andrea, Szendi Szilvia, Csengeri Attila és egy tánckar előadásában.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj