XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/09/26/100-eves-klari-nenit-koszontottek/

Témák A-Z

A 100 éves Klári nénit köszöntötték

2017. szeptember 26. Kulturális hírek

100 születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Tóth József polgármester Szász Klára nénit, kerületünk lakóját szeptember 25-én az ünnepelt Visegrádi utcai otthonában, családtagjai és szerettei között.

Az ünnepi esemény alkalmából dr. Tóth József emléklappal, a képviselő-testület által elfogadott rendeletben meghatározott összegű anyagi támogatással, virággal, és születésnapi tortával köszöntötte Klári nénit, aki szeptember 21-én töltötte be 100. életévét.

Az ajándékok átadását követően a polgármester további, családi szeretetben megélt, nyugalmas esztendőket és jó egészséget kívánt az ünnepeltnek, aki örömének adott hangot, hogy személyesen kereste fel őt a kerület vezetője. A tortán elhelyezett tűzijáték fényében megkezdett, vidám  hangulatú  beszélgetésen Klári néni elmondta, hogy egészségi állapotára nem lehet panasza: étvágya jó, különösen a húsételeket és a gyümölcsöket szereti.

Az aktív pályafutása során német-francia nyelvtanárként dolgozó, de összesen öt nyelven beszélő hölgy azt is elárulta, hogy a televízió műsorai közül már csak az állatok világával kapcsolatos filmek kötik le a figyelmét, más műsorokat nem néz.

–Jó polgármesternek lenni? – tette fel a kérdést dr. Tóth Józsefnek, aki a következőket válaszolta.  – Ilyenkor jó, de a legtöbbször nem könnyű feladat.

–Azt hiszem – hangzott a következő mondat– hogy most találkozunk utoljára.

–Szó sem lehet róla – jelentette ki a polgármester.  –Kerületünkben több mint harminc századik életévét betöltött lakos található, a legidősebb már megünnepelte a 105. születésnapját  is. Bízom benne, és kívánom, hogy Klári néni is érje el, és ha lehet, haladja túl ezt az életkort, hogy még többször is találkozhassunk egymással.

A családias hangulatú ünnepség kölyökpezsgővel történt koccintással ért véget.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj