XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/09/19/lakokozossegi-nappal-bucsuzott-nyar/

Témák A-Z

Lakóközösségi Nappal búcsúzott a nyár

2017. szeptember 19. Kulturális hírek

Április 27-én a Kárpát utcai Duna Teraszon Polgár Adrienn, a rendezvénysorozat háziasszonya Török György műsorával vezette be, és szeptember 14-én, a József Attila téren szintén a gitárművész fellépésével búcsúztatta  a 2017. évi, összesen nyolc állomásból álló Lakóközösségi Napok  kulturális rendezvénysorozatot.

Honlapunkon folyamatosan beszámoltunk a népszerű szabadtéri program minden mozzanatáról, bemutattuk a felkínált kulturális eseményeket, sportolási, szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket, amelyeket minden alkalommal nagy számban vettek igénybe a kerület lakosai.

Ha leltárt kellene készítenünk a rendezvénysorozat egészéről, mindenek előtt a jókedvű beszélgetésekről, a régen látott ismerősökkel, szomszédokkal való találkozásokról tennénk említést.

A Lakóközösségi Napok programjainak sokszínűségét növelték, gazdagabbá tették, és kiteljesítették azok a kapcsolatteremtési, tájékozódási alkalmak, amelyek keretében a gondtalan kikapcsolódásra vágyók egy-egy színpadi produkció megtekintése közben informálódhattak a kerület fejlesztésének aktuális irányairól a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. információs pontjánál, értékes bűnmegelőzési-, és a közterülettel, parkolással, és ezernyi más közérdeklődésre számot tartó kérdéssel  összefüggő tanácsokat  kaphattak a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a kerületi közterület-felügyelet szakembereitől, újabb ismereteket szerezhettek a Gondos Gazdi programról, a kerületi szociális ellátó rendszer igénybevételének módjairól…, és még sok minden másról.

A program állomásai jó lehetőséget nyújtottak számos öntevékeny kulturális csoport és együttes bemutatkozására, a mind közkedveltebb zumbával, a magyar néptánc kincseivel,  az afrikai dob-show ritmusaival történő megismerkedésre, de belefért a műsorba az Arany Jánosról történő megemlékezés, bábelőadás a legkisebbeknek, örmény és görög népzenei bemutató mellett bohóc produkció megtekintése, és a homoludens.hu Egyesület tréfás ügyességi játékain elnyert zsetonok ajándékra váltása a Prevenciós Központ által felkínált gazdag választékból. Bizonyára sokak számára emlékezetes marad a Láng Művelődési Központ csapata által szervezett sakkviadalok sora, a XIII. Kerületi Egyesített Óvoda kézműves foglalkozásainak sokszínűsége, a Budapesti Evezős Egyesület evezős padjainak kipróbálása, és talán olyanok is voltak, akik elgondolkodtak az egészségi állapotukról a Vöröskereszt által lebonyolított vérnyomásmérést követően.

A rendezvénysorozat szervezői külön meglepetést készítettek elő azoknak a látogatóknak, akik mind a nyolc rendezvényt megtisztelték a jelenlétükkel, és ezt az egyes alkalmak során begyűjtött pecsétekkel igazolni is tudták: a József Attila téren megrendezett utolsó rendezvényen a több mint húsz törzslátogató között értékes ajándékokat sorsoltak ki. 

Bár a sorozat némely állomásain előfordult egy-egy átfutó zápor, és orkánszerű szélre is akadt példa, de összességében kegyes volt az időjárás a Lakóközösségi Napok 2017. évi programsorozatának közönségéhez. Most, hogy immár az utolsó rendezvény is emlékeink számát gyarapítja, a régi, kedves színdarab címével búcsúzunk a Lakóközösségi Napoktól, és az idei nyártól: jövőre, veled, ugyanitt..!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj