XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/09/19/csaladi-sportnap-az-angyalfoldi-sportkozpontban/

Témák A-Z

Családi Sportnap az Angyalföldi Sportközpontban

2017. szeptember 19. - Frissítve Egészségügyi hírek

Van mozgásterünk! címmel az Angyalföldi Sportközpont adott otthont szeptember 17-én a Családi Sportnap  eseményeinek, amelyek között Rubint Réka alakformáló tréningjétől kezdve a Rippel Akadémia  lélegzetelállító bemutatóján át ritmikus gimnasztikán, kispályás labdarúgó mérkőzésen, zumba edzésen, kung-fu, rock and roll, és hip-hop bemutatón vehettek részt a vállalkozó kedvű kerületi lakosok.

 

Az önkormányzat támogatásával megrendezett egész napos programon az óvodáskorúak megismerkedhettek az íjászat és a fallabda alapvető szabályaival, birtokba vehették az óriás csúszdát,  legyőzhették az akadálypályát, csapataik pedig izgalmas focimérkőzéseken mérhették össze labdarúgó tudományukat.

A fiatalabb korosztályok  reprezentánsai  a bevezetőben említett programok mellett asztaliteniszben, és labdarúgásban versenyezhettek egymással, míg  a nyugdíjas évjáratok  nagyjából valamennyi programon képviseltették  magukat: egyeseken résztvevőként, másokon a közreműködőket biztatva. Sokaknak igazi újdonságot jelentett a trambulin-bemutató, amelynek keretében kisebb és nagyobb gyerekek adtak számot már már akrobatikus ügyességükről, bámulatos összhangban, zenére előadott gyakorlataikkal. Mint elhangzott, a pálya bárki előtt nyitva áll, a trambulin csapat folyamatosan várja a jelentkezőket.

Annak ellenére, hogy a nap folyamán többször is eleredt az eső, a labdarúgó csapatok résztvevői nem zavartatták magukat, ennek köszönhetően  sportszerű,  és technikás  mérkőzéseknek tapsolhatott a változó létszámú közönség.

Akinek ez sem lett volna elegendő, az próbára tehette magát a professzionális gumiasztalon  ugrálva,  vagy  felmérhette fizikai kondícióját az ergométeres evezőpadok valamelyikén. Ezúttal is bemutatták  csoportos, gyermekeikkel végzett tornagyakorlataikat a kismamák, bizonyítva, hogy aki valóban akar, az mindenképpen találhat módot magának a rendszeres testedzésre.

Összességében elmondható, hogy a jól szervezett családi eseménynek csak győztesei voltak ezen a napon – azok veszítettek, akik otthon maradtak!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj