XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/09/04/igazi-kozossegi-elmeny-volt-9-pozsonyi-piknik/

Témák A-Z

Igazi közösségi élmény volt a 9. Pozsonyi Piknik

2017. szeptember 04. Kulturális hírek

Ezúttal is az érdeklődők ezreit vonzotta a szeptember 2-án, Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat támogatásával, az Újpesti rakpart Jászai Mari tér – Szent István park közötti szakaszán, immár 9. alkalommal megrendezett Pozsonyi Piknik.

A rendezvény az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ez alkalommal is rendkívül sokrétű és magas színvonalú programmal várta a hazai és a külföldi piknikezőket.

A számos színházi és színpadi produkció közül kiemelkedett a Vígszínház összeállítása, amit a nagyszínpadon, Presser Gábor közreműködésével, a Padlás című című zenés játék bemutatásának 30. évfordulója alkalmából tekinthetett meg a közönség. Ezúttal is nagy sikert arattak a különböző kulináris örömökkel kecsegtető standok, amelyek kínálatában megtalálható volt az egyszerű népi ízeket idéző lilahagymás zsíros kenyér éppen úgy,  mint  a tradicionális zsidó konyha flódnija, amihez ezúttal is csak hosszú sorállás után lehetett hozzájutni. A Pozsonyi Piknik megszokott, hagyományosan erős kulturális jellegét erősítették a könyvkiadók és több médium sátrai, amelyeknél a könyvújdonságok mellett érdekes találkozásoknak és beszélgetéseknek is tanúi lehettek az esemény látogatói.

Jó napot zárhattak az autogram-vadászok, akik számos író, színész, zenész és előadóművész aláírása mellett neves közéleti személyiségek kézjegyét is begyűjthették. Lukács Sándor, Eszenyi Enikő, Jordán Tamás, az új kötettel jelentkező Kerékgyártó István, a népszerű Rippel fivérek, Gubás Gabi, Presser István és más neves közreműködők szívesen válaszoltak az őket megszólítók kérdéseire. A nap zenei kínálatában a piknikek történetében először hallhattuk a Magyar Rádió Gyermekkórusát, majd Cserháti Zsuzsa örökzöld dalai, és a magyar nótabemutató után méltán aratott nagy tapsot a pozsonyi Fats Jazz Band esti swing bemutatója is.

A Pozsonyi Piknik ezúttal is alkalmat kínált jó ügyek támogatására: az esemény résztvevői egy kérdőív kitöltésével bekapcsolódhattak a Raoul Wallenberg Egyesület tudományos kutatásába, vagy adományokkal segíthették a gazdátlan állatok ellátását, a Honderű Alapítványt – és más közhasznú, vagy csak egyszerűen hasznos  szerveződéseket is. Az immár határainkon kívül is számon tartott kulturális eseménnyel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a magas színvonalú, sokszínű programok mellett különleges értéket képvisel a rendezvény egyedülálló atmoszférája, az egymásra nyitott, érdeklődő és jóindulatú emberekből álló sokaság befogadó légköre.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj