XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/08/25/95-evvel-ezelott-elhunyt-diszpolgarunkra-dr-adam-gyorgyre-emlekeztunk/

Témák A-Z

95 évvel ezelőtt született díszpolgárunkra, dr. Ádám Györgyre emlékeztünk

2017. augusztus 25. - Frissítve Kulturális hírek

2017. augusztus 25-én születésnapja alkalmából koszorúzási ünnepséget rendezett az önkormányzat, professzor dr. Ádám György pszichofiziológus, állami és Széchenyi-díjas kutatóorvos, az Eötvös Loránd tudományegyetem volt rektora, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a XIII. kerület díszpolgára tiszteletére a 2015-ben állított emléktáblánál.

Az eseményen megjelent dr. Tóth József a kerület polgármestere, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony, Takács Ferenc a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság elnöke, valamint a Bizottság tagjai, Ádám György professzor családja, a Magyar Tudományos Akadémia, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a tudományos intézmények tudósai, tanárai, vezetői és képviselői, a professzor tisztelői, egykori tanítványai és barátai.

Elsőként Trencsényi László címzetes egyetemi tanár, a Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke emlékezett meg Ádám Györgyről, majd a professzor lánya, dr. Ádám Ágnes idézte fel édesapja mindennapjait. Ezt követően dr. Pusztai János, aki 32 évig volt munkatársa, egykori egyetemi rektora díszpolgárunknak, elevenítette fel közös tevékenységük eseményeit.

Elsőként a XIII. Kerületi Önkormányzat nevében dr. Tóth József polgármester helyezte el koszorúját, majd a család tagjai és a megjelentek virággal és koszorúval emlékeztek meg.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj