XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/28/szakmailag-alkalmatlan-jelolt-kerult-egy-angyalfoldi-iskola-elere/

Témák A-Z

Szakmailag alkalmatlan jelölt került egy angyalföldi iskola élére

2017. július 28. - Frissítve Oktatás

Nem vették figyelembe a nevelőtestület és az önkormányzat álláspontját

 A Dózsa György úti XIII. Kerületi Ének–zenei és Testnevelési Általános Iskola élére a kormány új iskolaigazgatót helyezett az iskola pedagógusainak és alkalmazottjainak, a szülők véleményének és az önkormányzat állásfoglalásának figyelmen kívül hagyásával. Ez minden pedagógiai elvvel ellentétes. A XIII. Kerületi Önkormányzat attól tart, ha egy teljesen alkalmatlan személy veszi át az iskola irányítását, azt a gyerekek és a családjaik sínylik majd meg. Ezért az önkormányzat új pályázat kiírását javasolja a fenntartónak.

A Közép-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában működő Budapest XIII. Kerületi Ének–zenei és Testnevelési Általános Iskola (1134 Dózsa György út 136.) intézményvezetésével Putnoki Zsoltot bízta meg az EMMI oktatásért felelős államtitkára. Az önkormányzat képviselő-testülete a 2017. május 25-i ülésén véleményezési jogával élve Putnoki Zsolt programját ugyanakkor nem támogatta, személyét alkalmatlannak tartotta, mivel hiányzik az adott iskolatípusban megszerzett gyakorlata, tapasztalata.

Hasonlóan vélekedett az iskola nevelőtestülete is. Közülük hatan (13%) támogatták Putnoki Zsolt szakmai programját, harminckilencen (87%) nem támogatták azt.

Az alkalmazotti közösség is ilyen véleményre jutott: Putnoki Zsolt pályázó személyét és vezetői megbízását hatan (11%) támogatták, negyvennyolcan (89%) ellenezték.

A szülői munkaközösség is úgy ítélte meg: a pozíció betöltéséhez Putnoki Zsoltnak nincs megfelelő intézményvezetői tapasztalata, semmiféle kötődése nincs az iskolához, pályázatában leginkább általános vezetői kompetenciákról írt, konkrétumokról alig.

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szerint az angyalföldi iskola igazgatásával egy alkalmatlan személyt bízott meg az oktatási államtitkár. Az önkormányzat álláspontja az: ha valakinek nincs vezetői tapasztalata egy iskola élén, azzal súlyos szakmai károkat okozhat az iskolának, a nevelőtestületnek, és mindezt leginkább a gyerekek sínylik meg.

Ezért a XIII. Kerületi Önkormányzat haladéktalanul új pályázat kiírását javasolja a fenntartónak.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj