XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/26/tarsadalmi-velemenyeztetes-ujabb-parkolasi-ovezet-kijeloleserol/

Témák A-Z

Társadalmi véleményeztetés újabb parkolási övezet kijelöléséről

ARCHÍV | 2017. július 26. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Kerületünk Hosszú távú településfejlesztési koncepciója kiemelt célként tűzte ki a kerületi parkolási helyzet folyamatos javítását, ennek egyik eszközeként a várakozási övezet ütemtervszerű kiterjesztését.

Többéves előkészítő munkát követően 2010. évben mintegy 6000 közterületi parkolóhely, 2013. évben további 6150 parkolóhely kialakításával létrehozásával kiterjesztettük a kerület fizető várakozási övezetét. A forgalomszabályozási eszköz lépcsőzetes bevezetésével elértük, hogy a várakozási övezetek területén 8:30-18:00 óra között van üres parkolóhely, biztonságosabbá vált a közlekedés.

A fizető parkolási övezet melletti kerületrészekre tapasztalataink szerint egyre nagyobb gépjárműforgalom hárul, szükségessé vált az övezethatár további kiterjesztése, más parkolás-szabályozási intézkedések megtétele.

A Képviselő-testület 2015. márciusában döntött a várakozási övezet további kiterjesztésének kezdeményezésről. Ennek megvalósításaként a Rákos-patak – Tatai utca – Kámfor utca – Reitter Ferenc utca – Gyöngyösi utca – Göncöl utca által határolt területen 2017. december 4. napjától kezdődik a közterületi parkolás ellenőrzés.

A kiterjesztéssel – a Gyöngyösi utcától északra lévő területet kivéve – a kerületben általánossá válik a fizető parkolás, ezért kezdeményezzük, hogy a parkolás-üzemeltetésből kimaradó területen élők is élhessenek a lakossági várakozási hozzájárulás kedvezményével a szomszédos 2. várakozási zóna területére kiterjedően.

A közterületen történő parkolási lehetőségek kialakítását, fejlesztését Önkormányzatunk minden esetben, így most is a lakossági igények figyelembevételével végzi. A jogalkotásról szóló törvény elvárásainak megfelelően, összhangban a transzparens döntés-előkészítésre vonatkozó vállalásainkkal, a most készülő rendelet tervezetet társadalmi véleményezésre bocsátjuk.

Várjuk minden kerületi lakos segítő, építő javaslatát, véleményét annak érdekében, hogy a megvalósítható lakossági elvárásokat a készülő jogszabály megalkotásának figyelembe vehessük.

Véleményeket augusztus 10-ig várjuk a következő-email címre: velemeny@bp13.hu

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj