XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/25/klimas-orvosi-rendelok-gyerekeknek-es-felnotteknek/

Témák A-Z

Klímás orvosi rendelők gyerekeknek és felnőtteknek

2017. július 25. - Frissítve Egészségügyi hírek

Újabb gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi rendelőket szereltek fel klímaberendezésekkel a XIII. kerületben. Az önkormányzat több mint 25 millió forintot költött erre idén. A „klímaprogram” mostani fejlesztéseivel az egészségügyi környezet további húszezer lakos számára válhat kellemesebbé, s 19 háziorvos munkakörülményei is javultak ezzel. A XIII. kerület önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az itt élők egészségvédelmére: a megelőzési koncepció részeként országosan egyedülálló stroke szűrőprogramot is indítottak, és a legmodernebb diagnosztikai eszközök segítik a járóbeteg-ellátást.

 

A „Lendületben a XIII. kerület” önkormányzati program egyik célja az egészségügyi ellátás feltételeinek és színvonalának folyamatos fejlesztése. Ezzel összefüggésben kezdődött 2015-ben a „klímaprogram” is: abban az évben a Nővér utcai gyermekorvosi rendelő és a Visegrádi utcai Szakrendelő kapott klímaberendezést, 2016-ban az Esküvő közi háziorvosi rendelő. Idén, még a kánikula előtt, a Béke utcai gyermekorvosi, illetve a Gönczöl utcai, a Karikás Frigyes utcai és a Tátra utcai háziorvosi rendelőkbe szereltek fel klímákat. Nemcsak a várótermekbe és a rendelőkbe, hanem a védőnői irodákba is.

Teljes körűen felújított rendelők

A XIII. kerületi egészségügyi intézmények felújítása folyamatos. A Nővér utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat teljes körű átépítése, műszerparkjának cseréje 2016-ban befejeződött. Az Esküvő közi háziorvosi rendelő felújítása, bútorzatának részleges cseréje szintén megvalósult tavaly. A Visegrádi utcai szakorvosi rendelő modernizálásakor az itteni felnőtt háziorvosi rendelőket is korszerűsítette az önkormányzat, illetve a fogorvosi rendelőket is átépítették.

 

 

Modern diagnosztikai eszközök a XIII. kerületben

A kerület járóbeteg-ellátását ma már high-tech minőségű diagnosztikai eszközök segítik: video-gasztroszkóp, UH-készülékek, endoszkópok, kardiológiai és érrendszeri vizsgálóműszerek. Az önkormányzat által vásárolt radiológiai berendezések világszínvonalúak. Modern fizikoterápiás műszerek (krio- és mágneskészülékek, galvánkád) is hozzájárulnak a páciensek gyógyulásához. A háziorvosi rendelőkbe defibrillátorok, korszerű orvosi sürgősségi táskák kerülnek.

Az egynapos sebészeten biztonságos altatógép, műtőasztal, illetve sterilizáló készülékek segítik a hat szakmában tevékenykedő szakorvosok munkáját.

 

 

Megelőzés és egészségbiztonság

A XIII. kerület önkormányzata kiemelten figyel a lakosság egészségvédelmére. Rendszeres tanácsadással, vizsgálatokkal segítik a kerületieket az Egészségügyi Szolgálat dolgozói. Az egészségbiztonságot erősíti a megelőzési koncepció is, amelybe már beletartozik egy speciális és országosan is egyedi stroke szűrőprogram. Ugyancsak egyedülálló az országban: a fiúk HPV-elleni oltásához 90 százalékos támogatást ad a XIII. kerületi önkormányzat. Az időskorúakat fokozatosan veszélyeztető mikrobák közül a súlyos tüdőgyulladást okozó Pneumococcus baktériumok elleni oltást 100 százalékosan támogatja az önkormányzat. A csecsemők és kisdedek számára a rotavírus-védőoltás költségeinek hátterét is megteremtette az önkormányzat.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj