XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/18/fat-ajandekozott-xiii-kerulet-fina-ugyvezeto-igazgatojanak/

Témák A-Z

Fát ajándékozott a XIII. kerület a FINA elnökének tiszteletére

2017. július 18. - Frissítve Kulturális hírek

Mint emlékezetes, dr. Tóth József polgármester július 17-én, Cornel Marculescu születésnapján a vizes világbajnokság egyik fő színhelyének, a Duna Arénának otthont adó XIII. kerület képviseletében egy húsz centiméter törzs-körméretű tövises lepényfával ajándékozta meg a FINA ügyvezető igazgatóját. A vizes világbajnokság utolsó napja, a szervezet elnökének újraválasztása alkalmából, július 30-án a kerület polgármestere megismételte korábbi gesztusát, és egy újabb fát ajándékozott, ezúttal a FINA elnökének, Julio Maglionénak a tiszteletére.

 Köszöntő beszédében dr. Tóth József felhívta  az egybegyűltek  figyelmét arra, hogy  a beruházással összefüggésben az úgynevezett a Dagály törvény rendelkezett a fapótlásokról. A kerületi  faültetési projekt három  ütemben valósult meg. Így 2016 tavaszán az „Ifjúság fáját” ültettük el, 2016 őszén az „Idősek fájának” elültetésére került sor és ez év júniusában a Dagály sétány átadásakor a „Sportolók fájának” elültetésével fejeztük be ezt a programot. A Duna Aréna és környezetének kialakítása során közel 4 ezer faegyed lett telepítve a kerületben, mintegy 28 ezer cm összesített átmérővel: ez fél városligetnyi famennyiségnek felel meg.

Julio Maglione rövid válaszában köszönetet mondott a XIII. kerület lakóinak azért, hogy segítségükkel és türelmükkel hozzájárultak a világbajnokság sikeres megrendezéséhez.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj