XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/06/nagykarbantartas-lehel-csarnokban/

Témák A-Z

Nagykarbantartás a Lehel Csarnokban

2017. július 06. Lendületben a XIII. Kerület

A képviselő-testület júniusi ülésén elfogadta a Lehel Csarnok beruházási célokmányát 600 millió forint összegben. A Lehel Csarnok nagykarbantartási munkálatainak során kiemelt feladat lesz a tető és a légtechnika megújítása.

 A munkálatok kivitelezése, a vásárcsarnok nyitvatartási idején túl, hétvégén és éjszaka történik, a vásárlói forgalom akadályozása nélkül. Az évente több millió látogatót fogadó vásárcsarnokot 15 éve vehette birtokba a kerület és a főváros lakossága. 2017. júniusában két nagyléptékű munka kezdődik el. A tetőn a munkavégzés a Lehel Csarnok nyitvatartási idején kívül (hétköznap 19.00-06.00 óra között, szombaton, 15.00-06.00 óra között, vasárnap 14.00-06.00 óra között,), a vásárlói forgalom – beleértve a parkoló területek használhatóságát is -, akadályozása nélkül történik. A felújítási munkák várhatóan december végén fejeződnek be.

A homlokzat karbantartás I. üteme a Váci úti oldalon a vásárlói közönség elől szakaszosan elzárt területen, a forgalom lehetőség szerinti legkisebb akadályozása mellett, június 15. és november 1. között készül.

A megújult külső eredményeképpen és a tetőfelújítás elkészültével a vásárlók, kereskedők és a dolgozók hő- és komfortérzetének javulása, azaz télen melegebb, nyáron hűvösebb belső hőmérséklet várható.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj