XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/03/elismeresek-az-egeszseguegyi-dolgozok-napjan/

Témák A-Z

Elismerések az egészségügyi dolgozók napján

2017. július 03. Egészségügyi hírek

Semmelweis napi ünnepség

A XIII. kerületi egészségügyben dolgozók 2017. június 28-án az önkormányzat képviselő-termében tartották meg hagyományos Semmelweis napi ünnepségüket. Az ünnepi megemlékezést ezúttal Somoskői Nóra védőnő tartotta.

Dr. Tóth  József polgármester megköszönve az egészségügyi dolgozók kerületi lakosok érdekében kifejtett munkáját, tájékoztatást adott az önkormányzat főbb feladatairól, helyzetéről. Külön kitért a közelmúltban elnyert nemzetközi ingatlanszakértők által odaítélt elismerésre, mellyel világszínvonalúnak ítélték meg a kerület elmúlt két évtizedes fejlesztését. Részletesen beszélt a kerület egészségügyi helyzetéről, esetenként összehasonlítva az országos helyzettel. Kitért az intézmények folyamatos fejlesztésére, a magas színvonalú gyógyítást segítő eszközök beszerzésére (a rövidesen átadásra kerülő MR/CT-re is), az orvosok, szakdolgozók és valamennyi, a kerületi egészségügyben dolgozó tevékenységére, megbecsülésére.

Ezt követően az év egészségügyi dolgozója kitüntetések átadása következett. Az Év Szakorvosa dr. Siller György, az urológia osztályvezető főorvosa, az Év Szakdolgozója Csoba Józsefné, az ortopédia csoportvezető asszisztense lett.

Dr. Tóth József polgármester adta át a MH Egészségügyi Központ, a Nyírő Gyula Kórház – OPAI és a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephely egy-egy orvosának és szakdolgozójának az elismeréseket. A Nyírő Gyula Kórházból dr. Langermann Judit belgyógyász főorvos és Csík Miklósné asszisztens részesült elismerésben. A Heim Pál Gyermekkórházból dr. Kormos Zsuzsanna Magdolna csecsemő-és gyermekgyógyász, kardiológus főorvos és Vargháné Viski Tímea csecsemő és gyermekápoló fogadhatta a gratulációt. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ elismertjei: Dr. Nádai Zoltán égés-sebészeti főorvos és Tóth Krisztina főtörzsőrmester.

 

„Címzetes főorvos” okleveleket Dr. Balogh Sándor Phd, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének elnöke adta át Dr. Bokor Péter felnőtt háziorvosnak és a dr. Sólyom Éva kollegiális vezető, házi gyermekorvosnak.

 

Dr. Hertzka Péter főigazgató főorvosi címeket és adjunktusi címet, valamint főigazgatói dicséreteket adott át. 27 fő kapott főigazgatói dicséretet, az év szakmai teamje a Szegedi úti szemészet szakdolgozói, az év védőnői teamje az Ipoly utcai rendelő védőnői lettek.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj