XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/05/04/bringasreggelivel-indult-a-nap/

Témák A-Z

Bringásreggelivel indult a nap

2017. május 04. Környezetvédelmi hírek

Kerületünkben először 2012-ben szervezte meg az önkormányzat a napjainkra rendkívül népszerűvé vált bringásreggelit, amely a később megrendezésre kerülő Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó helyi eseményekkel együtt szerves része a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak. Köztudomású, hogy az elmúlt években az önkormányzat stratégiai célként kezelte a kerékpározás népszerűsítését. Ennek keretén belül pályázati forrást biztosít a kerékpárok biztonságos tárolását szolgáló társasházi létesítmények megvalósításához, és támogatja a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését is.

A kerékpárral közlekedők megszokták, és megkedvelték a bringásreggeliket, amelyek lebonyolításából az Angyalföldi Szociális Egyesület, és a Prevenciós Központ is kiveszi a részét. A most megrendezett program alkalmával több százan éltek a felkínált reggeli lehetőségével, a kerékpárosok között az elmúlt évekhez képest sokan voltak a szüleikkel óvodába, iskolába igyekvő gyermekek, és szép számmal akadtak nyugdíjas sportemberek is.

A kerékpárosokat szemlélve megállapítható, hogy túlnyomó többségük életvitel szerűen használja a kerékpárt, és nem takarékoskodik a biztonságot szolgáló speciális ruhadarabok és kiegészítők beszerzésével.

Az akció közreműködői a reggeli mellé egy jó hírrel is szolgáltak a bringásoknak: ebben az esztendőben is folytatódik a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság kerékpár regisztrációs akciója, amit a kerület rendőrei az Angyalföld Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány támogatásával végeznek.

Az akció keretében a rendőrség rögzíti a tulajdonos adatait, majd a biciklire sorszámozott matricát ragasztanak és sorszámot festenek, ami a továbbiakban lehetővé teszi a bicaj azonosítását. A kerékpár regisztrációra legközelebb május 26-án, 16.00 és 18.00 óra között, a Gyöngyösi sétány 3. szám előtt lehet jelentkezni, a regisztráció díjtalan. Fontos, hogy a kerékpárt mindenki vigye magával.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj