XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/04/27/atadtak-a-2017-evi-eselyegyenlosegi-dijat/

Témák A-Z

Átadták a 2017. évi esélyegyenlőségi díjat

2017. április 27. Kulturális hírek

Az önkormányzat képviselő-testülete által 2010-ben alapított elismerés átadására ezúttal nyolcadik alkalommal került sor. A korábbi díjazottak összetétele tükrözi a városrész egész társadalmát: pap és lelkész éppen úgy található a névsorban, mint orvos, könyvtáros, polgárőr és szakszervezeti tisztségviselő. A kerület lakosainak javaslatai alapján, a Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottság előterjesztésére a képviselő-testület  2017. évben a két éve elhunyt Bodorné Farkas Zsuzsannának, volt képviselőnek, és Hajdú Györgynének, a polgármesteri hivatal nyugalmazott köznevelési referensének ítélte oda az „Ember az emberért” díjat.

Dr. Tóth József polgármester a díjazottak munkásságát, a tágabb közösségért végzett sok éves tevékenységüket méltatva rámutatott, hogy a két idei díjazott életútjában, annak ellenére, hogy eltérő területeken tevékenykedtek, sok a közös elem. Mindkettőjük életét végig kísérte a másokért végzett, önzetlen munkavállalás, a közösségi célokért vállalt önkéntes felelősség.

Bodorné Farkas Zsuzsanna távozásával betölthetetlen űrt hagyott maga után. Legendás munkabírásának, segítőkészségének emléke ma is elevenen él mindazok körében, akik ismerhették őt. Hajdú Györgyné egész pályafutása a gyermekek és a pedagógusok szolgálatának jegyében telt. A köz- és a felnőttoktatás, a szaktanácsadás és a tanügy-igazgatás területén három évtizeden át végzett kimagasló pedagógiai munkája közmegbecsülést és tiszteletet gyümölcsözött számára. Bodorné Farkas Zsuzsanna elismerését leánya vette át a polgármestertől.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj