XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/04/21/nepszigeti-tavaszi-nagytakaritas-2017/

Témák A-Z

Népszigeti Tavaszi Nagytakarítás 2017.

ARCHÍV | 2017. április 21. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A sokak által kedvelt, sportolásra, kirándulásra, piknikezésre egyaránt alkalmas Népsziget minden tavasszal elkeserítő állapotban várja az önkéntes takarítókat, akik a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. által biztosított eszközökkel vehetik fel a harcot a mindent elborító szeméttel.

A szigetre vezető, éppen felújítás alatt álló gyalogos híd lejárójánál kezdődő sétány környezetében rengeteg műanyag palack, pléhdoboz, és papírhulladék rontotta a friss, tavaszi zölterület képét.

A látvány a sziget főútvonala mentén sem változott. A bokrok között, a kisebb tisztásokon üvegcserepek, ismeretlen módon keletkezett háztartási hulladék, ócska martac, és kisebb-nagyobb, kiszuperált bútordarabok, használati tárgyak várták az önkénteseket.

A süvítő szélvihar, és a folyamatosan fenyegető esőfelhők ellenére a hagyományos szigeti takarítás résztvevői eredményes munkát végeztek.

Tekintettel arra, hogy a sziget vízparti területeinek megtisztítására ezúttal nem volt elegendő a rendelkezésre álló kapacitás, a szervezők az akció folytatását fontolgatják. Ha elhatározás születik az ügyben, arról késedelem nélkül tájékoztatni fogjuk honlapunk látogatóit.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj