XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/03/22/minya-maria-kiallitasa-a-varoshaz-galeriaban/

Témák A-Z

Minya Mária kiállítása a Városház Galériában

2017. március 22. Kulturális hírek

-Minya Mária művészete a 70-es években alkotott kerámia alkotásoktól a mai napig rendkívül gazdag és magas színvonalú életművet eredményezett – mondotta Wehner Tibor. – A kerámiaművész 16 évet töltött a Gránit Gyárban, ahol 1982-1986 között művészeti vezetőként tevékenykedett.

A művész a XX. század utolsó harmadától mind a mai napig meghatározó alkotója egyedi és sorozatban gyártott, esetenként monumentális kerámia alkotásoknak. Napjainkra a kerámia gyárak bezártak. Nagyméretű alkotásokra alig van kereslet. Minya Mária művészete ezért a kerámia domborművek mellett a kisplasztikák alkotása terén teljesedett ki. Kísérletező kedve töretlen, alkotói módszere titkokat rejt. Műveinek klasszicitása egyéni kifejezésmóddal ötvöződik, ami egyedivé és különleges hangulatúvá teszi minden egyes munkáját. A kiállítás anyaga több évtized alkotásaiból ad válogatást, reflektálva egy mind riasztóbb világ eseményeire.

Az alkotó  erős kerületi kötődéssel rendelkezik: a Gyöngyösi sétányon található Díszkút című alkotása, a Fiastyúk utcai Csobogó című szökőkútja, és a Kassák Lajos utcai Madarak című köztéri munkája értékes, és kedvelt találkozóhelyek. A kiállítást a  polgármesteri hivatal ügyfélfogadási ideje alatt, április 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj