XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/03/14/fenyo-miklos-70-eves/

Témák A-Z

Fenyő Miklós és Schiller Péter 70-70 éves

2017. március 14. Kulturális hírek

A polgármester felidézte az ünnepelt életútját, aki nemcsak óvodába és általános iskolába járt a kerületbe (Kárpát utcai, illetve Pannónia iskola) hanem egyéb ezer szállal kötődik a kerülethez. Emlékeztek az egykori „Ki mit tudos” pályakezdésre, az arany- majd platinalemezekre, a Bosch Klubra a Hungária együttesre. Felelevenítették a színpadi munkákat: a József Attila Színházban több mint 300 előadást elérő Made in Hungary-t, a Hotel Mentholt, és a napokban kapott Fonogram életműdíjat. A polgármester külön köszönte, hogy Fenyő Miklós bátran hangoztatja kerületi kötődését, büszke angyalföldiségére, a Szent István parki ifjúkorra.

 

Fenyő Miklós kissé meghatódva köszönte meg a gratulációt, és mint elmondta nemcsak a kerület büszke rá, hanem ő maga is nagyon köszöni, hogy lakója, megéneklője lehet a XIII. kerületnek. Ő is emlékezett a Láng Művelődési Központban eltelt évekről, majd a közeljövőről is beszélt néhány mondatot. Kiderült, hogy az egész éve a jubileum jegyében zajlódik. Így a huszadik évét ünneplik a margitszigeti fellépéseknek, a karácsonyi koncert pedig az 50 éves pálya megünneplésének jegyében zajlik.

Schiller Pétert is köszöntöttük

2017. március 16-án dr. Tóth József polgármester a tisztségviselők jelenlétében köszöntötte Schiller Pétert. Köszöntőjében kiemelte, hogy az ünnepelt is tökéletesen megfelel a díszpolgári cím adományozási kritériumnak. Az önkormányzati rendelet úgy fogalmaz, hogy azokat részesíti ebben az elismerésben, akik életútja és munkássága példaképül szolgálhat a kerület lakossága részére. Az ismert autóscég tulajdonos csakúgy, mint az angyalföldi munkásdinasztiák tagjai, a szakma minden fázisán végig ment, míg eljutott a nagyvállalkozói státuszba. Rá is jellemző, hogy a családi tradíció meghatározó a vállalkozás vitelében. A XIII. kerületből indult vállalkozás (Schiller Opel) ma már több márkával bővült és átlépve a kerület határait Újpesten és Rákospalotán is működnek egységei. A polgármester köszöntője végén a kerület aranyjelvényét nyújtotta át Schiller Péternek.

 

Nem felejtettem el soha, hogy honnan jöttem s mindig vigyáztam a „gerincemre” – köszönte meg az elismerést az ünnepelt. Nagy megtiszteltetésként említette, hogy a kerület díszpolgára lehetett és azóta is büszke a címre. Az AFIT II-es cégből indulva tanulta meg a szakmát, majd mestervizsgát is tett. Mint mondta olyan emberekkel vette körbe magát, akik megbízhatók és nála is „okosabbak”. Nem felejtette el soha munkába állásakor édesanyjától kapott intelmét: mindig annak a cégnek az érdekét kell képviseli, ahol dolgozik. Azért is büszke a kerületre, mert – mint említette – a városrész bámulatos fejlődésen ment keresztül, itt rang befektetőnek

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj