XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/02/21/koszontunk-a-keruletben-duna-arena/

Témák A-Z

Köszöntünk a kerületben Duna Aréna

2017. február 21. Egyéb

 

Az elsőnek megszólaló Tarlós István főpolgármester az utóbbi 80 év legnagyobb sportberuházásának említette a létesítményt. Létrejöttével Budapest többet profitál, mint hogy csak egy vizes vb-nek ad otthont – mondotta. Kiemelte, hogy az állam a főváros és a XIII. kerület szoros együttműködésében valósult meg a beruházás. A sportsikerek összekötnek, a győzelem pedig közös öröm lesz – fejezte be a főpolgármester.

Szántó Dávid sportújságíró – a rendezvény moderátora – 2013-tól a barcelonai kezdetektől, a program egyik fő résztvevőjeként köszöntötte dr. Tóth József polgármestert és kérte fel beszédének megtartására. A beruházás sikerre van ítélve – mondta dr. Tóth József az alapkőletételnél, amiért több bírálat érte a kerületet, emlékezett vissza a két évvel ezelőtti programra. Állításában biztos volt, melyet a ma látottak igazolnak – említette, mert a XIII. kerület tőkevonzó képessége és az élhetőség egyidejűleg való harmóniája, biztosítéka a sikernek. A kerületben a közelmúltban épült 1 millió m2 intézményfejlesztés, a több ezer milliárd forintos beruházás a kerület dinamikus fejlődését mutatja. Napjainkban is 226 ezer m2 irodaépítkezés folyik és 3600 lakás felett „áll daru”.

 

A kerület szabályozási környezettel, biztonságtudattal, a zöldgondolat megvalósításával járul hozzá a befektetői szándék megvalósításához. Az új létesítmény méltó a kerülethez és a kerület is méltó ahhoz, hogy területén épüljön ez az egyedi beruházás. Reményét fejezte ki, hogy a Dagály strand közfürdő jellege az ígéreteknek megfelelően megmarad. A kerületi lakosság elviselte és viseli az építkezéssel járó terheket, ezért az eredményt is szeretné élvezni – fejezte be gondolatait.

 

Fürjes Balázs kormánybiztos az összefogásról, az ígéretek betartásáról és a magyar tehetségről szólt, mert az új létesítmény a tervezéstől a teljes megvalósulásáig, 100%-ig magyar teljesítmény. Mivel az úszóközpont a Duna partján, az angyalok földjén épült adjuk a Duna Aréna nevet Budapest legújabb büszkeségségének – keresztelte el a létesítményt. Az úszókomplexum rekordidő alatt, határidő előtt épült, mely később otthont ad az úszásoktatásnak és helyszíne lesz a szabadidősportnak is.

 

Hosszú Katinka a riói olimpia háromszoros bajnoka a sportolók nevében vette át a létesítményt. Örömét fejezte ki, hogy elkészült a komplexum. Most az úszókon a sor, hogy bizonyítsanak, szeretettel várjuk az ellenfeleinket – említette. A FINA szervezet ügyvezető igazgatója Cornel Marculescu dicsérte a létesítményt, és mint elmondta bizonyos abban, hogy a 2017-es úszó-, hosszútávúszó-, műugró-, szinkronúszó- és vízilabda-világbajnokság minden idők legjobb és legjobban szervezett „vizes” sporteseménye lesz.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj